width= 80 ml maslinovog ulja
250 g luka
3 češnja češnjaka
800 g pelata rajčica
2 žličice šećera
1 žlica Vegete
500 g škarpine
500 g oslića
sol
2 žlice nasjeckanog peršina

Na hladnom maslinovom ulju kratko ispržite luk narezan na ploške i nasjeckani češnjak. Dolijte malo vode i pirjajte oko 5 minuta. Nakon toga dodajte pelate, šećer, Vegetu i nastavite pirjati na laganoj vatri još 15-20 minuta. Dodajte ribu narezanu na manje komade, malo posolite i nastavite pirjati dok riba ne omekša. Tijekom pirjanja posudu povremeno protresite. Brudet pospite peršinom i poslužite s kuhanom palentom. Za ovo jelo možete upotrijebiti i druge vrste riba.

Prethodni članakMinistar poljoprivrede Tihomir Jakovina na Svečanosti obilježavanja prestanka ugovaranja IPARD projekata
Sljedeći članakBakalar bianco
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.