▪ Svestrana tehnologija za pojedinačnu sjetvu sjemena za kukuruz, suncokret, šećernu repu, soju, uljanu repicu

▪ Jednostavno rukovanje s mjernim uređajem – nema podešavanja strugača sjemena

▪ Čvrsta i pouzdana tehnologija – robustan paralelogram i sjetvena jedinica za najbolju sjetvu

▪ Pritisak ulagača do 220 kg za optimalnu sjetvu čak i u najtežim uvjetima

▪ AutoForce – automatska prilagodba pritiska prema tipu tla

▪ Visoke performanse i autonomija sjetve posebno u kombinaciji s prednjim spremnikom HORSCH Partner FT

▪ Kompaktna konstrukcija

AirVac sustav – nova generacija odvajanja sjemena

AirVac mjerni uređaj može se univerzalno koristiti za točno odvajanje sjemena. Zbog različitih dozirnih diskova za kukuruz, suncokret, sećernu repu, soju, repicu odvajanje sjemena je pouzdano i točno. AirVac sustav je baziran na principu negativnog tlaka (vakuum) koji odvaja svako sjeme na način da ga usisava na perforirani disk. Tijekom procesa odvajanja prihvaćena sjemenka prolazi kroz strugač sjemena gdje se dvostruko sjeme odvaja s diska. Posebnost AirVac strugača je da se ne treba ništa podešavati. Oblik strugača je optimiziran na način da je odvajanje viška sjemena za sve usjeve zajamčeno. Putem padajuće cijevi AirVac mjerni uređaj vodi sjeme do dna brazdice. Senzor sjemena se nalazi u padajućoj cijevi i zadužen je za optimalnu kontrolu uspješne sjetve. Mjerna tehnika senzora je u mogućnosti da broji sjeme (određivanje razmaka između sjemenki) i prenijeti informaciju do korisnika s obzirom na dvostruka mjesta ili praznine. AirVac mjerni uređaj ima električni pogon kao standard i svaki red se može kontrolirati individualno. Ovakva tehnologija izvrsno se nadopunjuje s dokazanim funkcijama pojedinačnog isključivanja redova, kontrole sekcija, varijabilnog doziranja i kontrole stalnih tragova. Za varijabilnu kontrolu doziranja AirVac sustav je tako osmišljen da se norma sjemena može mijenjati za svaki red.

 class=

AutoForce – zašto nam treba automatska kontrola pritiska ulagača?

Kamenita tla traže više pritiska za polaganje sjemena na željenu dubinu. Ako je pritisak ulagača preslab, tijelo ulagača se ne kreće glatko i dolazi do nepravilnog nicanja s različitom brzinom. Lakša tla traže manje pritiska ulagača da ne dođe do neželjenog sabijanja. Previše pritiska sabija tlo i usporava razvoj korijena, iako je svo sjeme položeno na istu dubinu. Vrlo rijetko postoje polja s ujednačenim strukturama tala. Pritisak ulagača bi trebalo pravilno postaviti na svakoj sekciji polja gdje se nalaze različite vrste tala. Iz tog razloga je Horsch razvio automatsku kontrolu pritiska ulagača

Kako radi AutoForce? Postoje 1, 2 ili 4 sekcije preko čitavog radnog zahvata stroja. Pritisak se mjeri preko senzora na oba kotača za regulaciju dubine sjetve. Sustav kontrolira pritisak cilindara na paralelnoj vezi sjetvene jedinice i vrši podešavanje na način da je težina na kotačima uvijek ista. To je moguće zbog konstrukcije Maestra koji dozvoljava prijenos težine na glavni okvir sijaćice. Pritisak ulagača u tom slučaju varira između 125 kg i 220 kg.

Maestro RV

 class=
 class=

Tel.: +385 42 209 201 ; Mob.: +385 91 215 1002

Prethodni članakRaspolaganje uzgojnim kapacitetom tuna i dozvoljenim ulaznim količinama ulovljenih divljih tuna na uzgajalištima
Sljedeći članakLEMKEN SOLITAIR 25- Višestruke metode kultivacije
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.