Pneumatska sijaćica Solitair 25 može se priključiti na razne LEMKEN uređaje za obradu tla kako bi se stroj optimalno i brzo prilagodio različitim uvjetima. Ovisno o prethodnom usjevu, plodoredu, vremenskim prilikama i uvjetima žetve, prelazak s konvencionalnih na konzervatorske metode obrade može donijeti značajne uštede troškova. Radne širine od 4 do 6 metara pružaju osnovne zahtjeve za ekonomičan rad na svim vrstama farmi.

LEMKEN Solitair zadovoljava sve potrebe u pogledu rada bez blokade i preciznog postavljanja sjemena. Paralelogramom kontrolirani dvostruki raonik s valjkom za kontrolu dubine postavlja sjeme točno na unaprijed zadanu dubinu i kod malča sjetve i kod uobičajenog uzgoja.

  Pouzdano doziranje sjemena

Omogućuje pouzdano doziranje količina sjemena od 0,5 do 500 kg / ha. Upravljanje presjekom širine dijela dostupno je standardno, a novi mehanizam staza integriran u razdjelnike uopće ne zahtijeva povrat sjemena. Solitair se ne može kombinirati samo s LEMKEN-om za obradu tla, već se i različite jedinice za sjetvu mogu pričvrstiti preko spojnice u tri točke straga.

 class=

Inovativna tehnologija

Sjeme se izdaje preko četiri distributera putem četiri okomito raspoređenih dozatora. Svaka mjerna jedinica pokreće se zasebnim električnim motorom. Ovaj motor služi za kontrolu brzine mjerenja i volumena ćelije, a kombinacija volumena ćelije i brzine mjerenja osigurava ujednačen protok sjemena u bilo kojim uvjetima. Fini kotačić za sjeme integriran je u dozirne stanice. Količine primjene mogu se postaviti između 0,5 i 500 kg / ha.

Novi ventilator puhala integriran je u plastični spremnik. Ventilator se sastoji od kotača od nehrđajućeg čelika i kućišta od lijevanog aluminija kako bi buka bila što manja. Količina zraka koju isporučuje ventilator puhala dovoljna je za pouzdan transport sjemena i gnojiva brzinom do 500 kg / ha.

Plastični spremnik zapremine 3000 l ima veliki otvor i robustan poklopac za jednostavno punjenje te integrirana sita za uklanjanje nečistoće i većih grudica, zatim udoban pristup i široku stazu s rukohvatom za sigurnu potporu te brzu i jednostavnu drenažu ostataka.

Na lijevak se po želji može ugraditi jedinica za vaganje kako bi se osiguralo da rukovatelji uvijek imaju pri ruci informacije o količinama sjemena i gnojiva.

 class=
 class=
Prethodni članakHORSCH Maestro RV – nošena precizna pneumatska sijaćica
Sljedeći članakVÄDERSTAD TEMPO – nenadmašna preciznost
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.