Tempo sijaćice omogućavaju održavanje točnog razmaka između posijanog sjemena u redu, ujednačenu dubinu i bez preklapanja na uvratinama. Preciznost sjetve je uvijek jednaka neovisno o vanjskim utjecajima kao što su brzina, vibracije, padine ili varirajući uvjeti u polju. Patentirna PoweShoot tehnologija omogućava Tempo sijaćicama da se istaknu iznad ostalih.

Na klasičnim, konvencionalnim sijaćicama, sjeme slobodnim padom pada od sjetvenog aparata kroz sijaću cijev do zemlje. Kad se vibracije povećaju s povećanjem brzine rada, sjeme se odbija od jedne do druge strane sjetvene cijevi i samim time se gubi veliki dio preciznosti sjetvenog aparata. To je jedan od razloga zašto su mnoge sijaćice limitirane s niskom brzinom kretanja.

PoweShoot tehnologija čini razliku!

PowerShoot tehnologija koristi pozitivni zrak za ispucavanje sjemena brzinama od 50 km/h kroz kratku sjetvenu cijev. Stoga Tempo sijaćica ima punu kontrolu preciznosti svakog sjemena, od sjetvenog spremnika sve do sjetvene brazde. To je ono što Väderstad sijaćice razlikuje od drugih. Postoji nekoliko modela: Tempo R 4-6 (nošeni tip s 4 ili 6 redova i gnojivom kao opcijom), Tempo F 6-8 (vučena sijaćica za brzu sjetvu s 6 ili 8 redova, ulaganje gnojiva), Tempo R 12-18 (fiksna, nošena sijaćica s opcijom ulaganja gnojiva), Tempo L 8-24 (vučena, ogromni kapacitet, a postoji i model s centralnim spremnikom. Ističemo Tempo T 6-7 i Tempo V 6-12.

Tempo T 6-7 za brzu sjetvu

Tempo T je nošena sijaćica za brzu sjetvu dostupna u verzijama sa 6 ili 7 redova i ulaganjem gnojiva kao opcijom. Teleskopska greda omogućava nenadmašnu preciznost dok istovremeno čini stroj veoma jednostavnim za korištenje i transport. Greda Tempo T sijaćice je opremljena s robusnim teleskopskim krilnim sekcijama koje se uvlače što omogućava podešavanje širine grede za sjetvu različitih usjeva. Kod promjene širine grede, razmak između redova i broj redova se može jednostavno podesiti. Tempo T može sijati kukuruz koristeći 6 redova na 750 mm, suncokret ili soju sa 7 redova na 600 mm i uljanu repicu koristeći 6 redova na 500 mm. S istom sijaćicom se može sijati veliki broj različitih tipova sjemena različite sjetvene norme i razmakom između biljaka u redu. Tempo T ima transportnu širinu od 3,3 i 3,5 metara. Time se dobiva mali radijus okretanja na polju i prikladna transportna širina. Može biti opremljen s 1200 litarskim spremnikom za gnojivo i diskosnim ulagačima gnojiva.

Tempo V 6-12 – veća produktivnost, manji troškovi

Tempo V dolazi u izvedbama od 6 do 12 redova, uključujući i neparne brojeve redova. Sposobnost korištenja iste sijaćice za različite usjeve često znači da se mogu zamijeniti dvije klasične sijaćice na gospodarstvu. Tempo V ima otvoren dizajn grede što ga čini jednostavnim za podešavanje razmaka između redova kako bi odgovarao brojnim različitim usjevima na gospodarstvu. Rezultat su povećana produktivnost i manji troškovi. Tempo V se može promijeniti s 12 na 8 redova za manje od jednog sata. Kolica za redove olakšavaju rad i čine spremanje redova laganim. Svi Tempo V modeli su vertikalno sklopivi na 3 m transportnu širinu. Spaja se na trotočje hidraulike traktora. WideLining sustav automatski prilago­đava razmak izmeđ­u redova tragovima kota, a cisterne za tekući stajnjak, bez smanjivanja broja biljaka posijanog na polju.

Poljoopskrba Međunarodna trgovina d.o.o.
PSC Otok – Skorotinci 4
32252 Otok
tel: + 385 32 616 277
mob: + 385 99 211 9580
e-mail: adam.dominkovic@pmt.hr
www.pmt.hr

 class=

 class=

Prethodni članakLEMKEN SOLITAIR 25- Višestruke metode kultivacije
Sljedeći članakAMAZONE PRECEA – Vrhunski standardi visoke točnosti
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.