Claas Axion 960 CEMOS predstavljen je kao pobjednik u kategoriji ,,Održivi traktor godine 2021″ na dodjeli nagrade TotY (Traktor godine). Ovo je druga godina kako se dodijeljuje nagrada ,,Sustainbe TotY’’, a namijenjena je traktorima koji se posebno ističu zbog održive tehnologije.

Traktor godine međunarodna je nagrada koju skupina nezavisnih novinara – specijaliziranih za poljoprivrednu mehanizaciju svake godine dodjeljuje najboljem traktoru na europskom tržištu.

 Koraci prema održivijoj poljoprivredi

Tehnologija na ovom traktoru jednostavna je za korištenje, sva tehnologija je optimizirana počevši od optimizacije tlaka u gumama te omogućava izvanrednu uštedu goriva i vrhunski učinkovite performance na terenu u  bilo kojem radnom položaju. Zahvaljujući sustavu CEMOS, učinjen je veliki korak prema održivijoj poljoprivredi. Potrošnja goriva, emisija CO2 i zbijanje tla samo su tri aspekta na koja CEMOS pozitivno utječe iz perspektive održivosti.

Claas je predstavio najnoviju veliku seriju traktora Stage V Axion 900 u rujnu 2020.g. Serija velikih traktora Axion 900 pokriva raspon od 325 KS do 445 KS maksimalne snage motora i udovoljava razini V stupnja emisije.

Nova opcija na ovim modelima je mogućnost da ih po želji opremite ili dodatno opremite sustavom napuhavanja guma CLAAS CTIC i dijaloškim sustavom CEMOS.

Budući da je nedavno dobila oznaku „odobreno od DLG-a“ za postizanje uštede goriva do 16,8 %,  uštede goriva i 16,3% povećanja produktivnosti prilikom obrade, slijedom navedenog najnovija generacija sustava napuhavanja guma Claas CTIC dostupna je za sve traktore Axion.

Kao dio ,,DLG odobrenog” terenskog ispitivanja i testiranja, CEMOS je uspio za traktore smanjiti potrošnju goriva za sve vozače koji su sudjelovali u testu u usporedbi s njihovim individualnim postavkama.

Prethodni članakUmjesto šećera za kraj, kraj je za šećeranu u Virovitici
Sljedeći članak10 milijuna kuna pomoći potresom pogođenim drvoprerađivačima za sanaciju šteta
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.