Kubota je najavila pokretanje svoje nove serije traktora M6002. Prva je jedinica izložena na FIMI 2020, Međunarodnom sajmu poljoprivrednih strojeva koji se održao u Zaragozi u Španjolskoj, krajem veljače ove godine. Ovaj novi traktor u potpunosti je razvio Kubota, a pruža snažno rješenje za potrebe muzne stoke i miješanih farmi. Ova nova serija M6002 ponudit će tri modela: M6122, M6132 i M6142. Tehnologija nove serije M6002 ima sve veći fokus na održivost i potrebe suvremenih poljoprivrednika.

 class=
Prvi traktor serije KUBOTA M6002 izložen je na FIMI 2020. u Zaragozi u Španjolskoj

Serija M6002 opremljena je četverocilindričnim motorom 6108, Stage V s najnovijom tehnologijom Kubota, koja povećava i učinkovitost i pouzdanost. Nudi tri razine snage sa 121 KS, 131 KS i 141 KS s dodatnim 20 KS-a dodatne snage za transport. Ovaj motor ima produženi interval čišćenja DPF-a od 3000 do 6000 sati čime se poboljšavaju performanse održavanja. Uz to, dolazi s velikim spremnikom goriva od 230 litara, korisnim za duge radne dane.

            Nova Xpress restart funkcija

Sadrži 8-stupanjski prijenos snage, a dizajniran je za velike brzine i velike vučne sposobnosti. Ovi modeli prebacivanja snage uključuju novu Xpress restart funkciju- funkciju ponovnog pokretanja koja izravno upravlja glavnom spojkom putem aktiviranja papučice kočnice. Vozač može zaustaviti traktor bez upotrebe papučice kvačila.

            Iznimna udobnost

Nova velika kabina ovog asortimana traktora ističe se svojom dopadljivom novom unutrašnjošću i vanjštinom. Sadrži novi višenamjenski naslon za ruke s shuttleom, memorijom motora, kontrolom povezivanja i automatskom regulacijom prebacivanja. Široki krov nudi optimalnu vidljivost, posebno korisno za aplikacije s prednjim utovarivačem. Sadrži 10 standardnih LED radnih svjetala i 6 opcionalnih dodatnih LED svjetala za kutnu pokrivenost od 360 stupnjeva. Konačno, kabina je opremljena Premium Grammar sjedalom i mehaničkim ovjesom kabine za najvišu razinu udobnosti.

Nova stražnja i prednja osovina velike težine omogućava putovanje velikim brzinama s povećanim kapacitetom opterećenja i primjenom teškog prednjeg utovarivača. Kubota dvobrzinski sustav koji se standardno uključuje osigurava poboljšani radijus okretanja od 4,5 metara, što M6002 čini najboljim traktorom u radnim uvjetima gdje je prostor skučen.

Štoviše, serija M6002 nudi dodatne performanse, zahvaljujući hidrauličkom upravljaču s CCLS pumpom od 115 l / min što poboljšava reaktivnost traktora. Asortiman također prikazuje impresivni kapacitet dizanja od 7000 Kg i protok od 115  l / min za upravljanje svim uređajima uz maksimalnu produktivnost i učinkovitost.

 class=
Unutrašnjost kabine traktora KUBOTA serije M6002

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakRad u poljoprivredi u doba koronavirusa
Sljedeći članakKoji stajski gnoj je najbolji za vaše povrće?
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.