Ključna riječ u današnjoj tehnologiji je povezivost, koju Lely donosi u poljoprivredu. Ova tvrtka za robotiku donosi automatizirane i povezane sustave uzgajivačima mlijeka.

Njihova rješenja za poljoprivredu povezuju cijelu farmu mliječnih krava u digitalni sustav, sinkronizirajući podatke o svemu, od kvalitete mlijeka, zdravlja krava, učinkovitosti hrane i više.

Na primjer, u Lelyjevom sustavu, krave imaju transpondere koji prate hranu, mužnju, smještaj i zdravlje. Ovaj sustav štedi rad i omogućava poljoprivredniku da točno zna gdje se životinja nalazi u proizvodnoj shemi. Stručnjaci predviđaju da se Lelyjev sustav mliječnih farmi može primijeniti na širu poljoprivrednu industriju. Povezanost i automatizacija sustava mogu na kraju omogućiti novoj generaciji poljoprivrednika i poljoprivrede lakši i učinkovitiji rad na farmi.

Prethodni članakEquinox’s Drones – snimanje iz zraka
Sljedeći članakVertikalna aeroponika OnePointOne
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.