Ključna riječ u današnjoj tehnologiji je povezivost, koju Lely donosi u poljoprivredu. Ova tvrtka za robotiku donosi automatizirane i povezane sustave uzgajivačima mlijeka.

Njihova rješenja za poljoprivredu povezuju cijelu farmu mliječnih krava u digitalni sustav, sinkronizirajući podatke o svemu, od kvalitete mlijeka, zdravlja krava, učinkovitosti hrane i više.

Na primjer, u Lelyjevom sustavu, krave imaju transpondere koji prate hranu, mužnju, smještaj i zdravlje. Ovaj sustav štedi rad i omogućava poljoprivredniku da točno zna gdje se životinja nalazi u proizvodnoj shemi. Stručnjaci predviđaju da se Lelyjev sustav mliječnih farmi može primijeniti na širu poljoprivrednu industriju. Povezanost i automatizacija sustava mogu na kraju omogućiti novoj generaciji poljoprivrednika i poljoprivrede lakši i učinkovitiji rad na farmi.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakEquinox’s Drones – snimanje iz zraka
Sljedeći članakVertikalna aeroponika OnePointOne
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.