Aeroponika uzgaja biljke u okruženju zraka ili magle bez upotrebe tla ili vode. U aeroponici, korijenje biljke proteže se u zraku. Hranjiva otopina se izravno nanosi na korijenje, dajući biljkama točno ono što im je potrebno da prežive s malo ili nimalo otpada.

OnePointOne kreira i gradi prostor za aeroponiku u vertikalnoj ravnini kako bi pružio i omogućio uzgajivačima rješenja koja štede prostor, vodu i rad. Njihovom tehnologijom uzgoja koristi se 99 posto manje vode te se može posaditi puno veči broj biljaka po hektaru: tehnologija je također 100 posto bez pesticida i herbicida. Oni također koriste hiperspektralne slike visoke rezolucije za analizu kvalitete biljaka na molekularnoj razini. Startup također pruža personalizirane usluge uzgoja i prehrane poljoprivrednicima.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakLelyjevi automatizirani i povezani sustavi
Sljedeći članakRobot za plijevljenje Nexus Robotics
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.