Roboti za plijevljenje, poput Le Chevrea tvrtke Nexus Robotics, mogu točno otkriti i ukloniti korov s polja. Zahvaljujući algoritmima dubokog učenja i kamerama robota, oni mogu razlikovati korov od usjeva.

To znači da herbicide i pesticide raspršuje samo tamo gdje su potrebni i to točno koliko im je potrebno. Osim što smanjuje upotrebu pesticida i herbicida, ovaj inovativni poljoprivredni proizvod kontrolira i sprječava korove otporne na herbicide. Le Chevre samostalno uklanja korov bez oštećenja usjeva.

Osim toga, prikuplja podatke o uvjetima uzgoja usjeva, omogućujući poljoprivrednicima da donose bolje informirane odluke o svojoj zemlji i poljoprivredi. La Chevre je trenutno prototip koji bi se uskoro trebao naći u proizvodnji.

Prethodni članakVertikalna aeroponika OnePointOne
Sljedeći članakPrskalice John Deere integrirane s umjetnom inteligencijom
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.