Novi traktor 8280 TTV pouzdan je i moćan radni stroj sa savršenom tehnološkom kombinacijom za profesionalne poljoprivrednike i izvođače radova.

Opremljen najnovijim digitalnim rješenjima tvrtke DEUTZ-FAHR, novi traktor 8280 TTV omogućuje vam upravljanje na najučinkovitiji način, a time i uštedu vremena i novca. Sa svojim snažnim dvostrukim turbo motorom snage 287 KS i maksimalnom brzinom od 60 km/h, DualSpeed prednjim PTO i prednjim kočnicama radi brzo i izuzetno je okretan na terenu i izvan njega. Zahvaljujući potpuno prilagodljivom, inteligentnom ovjesu prednje osovine i dodatno razvijenoj kabini MaxiVision, novi 8280 TTV održava ugodno radno okruženje – čak i na najzahtjevnijim poslovima.

Pogonjen učinkovitošću

8280 TTV opremljen je potpuno novim DEUTZ-ovim 6-cilindričnim motorom zapremine 6,1 litara i dvostrukim turbopunjačem. Dizajniran je za maksimalan učinak. Najmoderniji common rail sustav ispunjava zahtjeve Stage V, a pumpa za ubrizgavanje podmazuje se uljem – radi s

visokim tlakom ubrizgavanja od 2000 bara koji optimizira izgaranje goriva i AdBluea te jamči dinamičko ponašanje motora. Dakle, dobro zaobljena krivulja okretnog momenta osigurava velike rezerve snage pri nižim brzinama motora.

Kako bi se smanjio dušik, pročišćava se sustavom za naknadnu obradu ispušnih plinova pomoću filtra čestica dizela i inovativne tehnologije selektivne katalitičke redukcije (SCR). 500-satni intervali zamjene ulja i laka izmjena tekućina motora smanjuju troškove rada i povećavaju raspoloživost stroja. Vrlo glatka pogonska vratila zahvaljujući opcijskom balansiranju mase jamče visoku razinu udobnosti vožnje i nisku razinu buke.

Novi kontinuirano promjenjivi prijenos SDF7780 rezultat je dugogodišnjeg iskustva u razvoju i proizvodnji prijenosa. Zahvaljujući ,,inteligentnoj’’ kombinaciji prijenosnika, jedinice kvačila i dvije hidrostatske jedinice, razvija novi složeni prijenos, kombinirajući prednosti svakog elementa i jamčeći apsolutni optimum protoka snage.

8280 TTV impresionira snažnim ubrzanjem, glatkim usporavanjem i brzim odgovorom na promjene opterećenja. Jednostavna struktura prijenosa s dva automatski pomaknuta omjera pogona omogućuje glatke i automatske promjene s nižih na veće brzine, bez ikakvog šuma.

Snaga fleksibilnosti

Novi 8280 TTV pruža potpunu fleksibilnost odabirom između 3 brzine kardanskog vratila kao standard: 540ECO / 1000 / 1000ECO. U kombinaciji s prednjim zglobnim vratilom Dualspeed, mogu se koristiti šire i učinkovitije primjene. Opterećenje stroja na stražnjem zglobnom vratilu automatski se mjeri u djelićima sekunde, a zahvat zglobne spojke proporcionalan je stvarnom opterećenju. Modulirano pokretanje može se prilagoditi u iMonitor-u . ECO PTO štedi do 18 % potrošnje goriva, a proporcionalni PTO nudi zaštitu pogonskog pogona i za traktor i za stroj.

Kompletna PTO jedinica može se ukloniti za svako održavanje bez veće demontaže traktora.

Povećanje proizvodnosti

S maksimalnim kapacitetom dizanja stražnjeg spona do 11.100 kg, traktor 8280 TTV ima snagu za podizanje širokog raspona priključaka. Kako bi se zajamčila maksimalna svestranost hidraulike, novi 8280 TTV dostupan je u različitim konfiguracijama, svi s elektroničkim ventilima s potpuno proporcionalnim kontrolama. Na stražnjoj se strani nalazi do pet hidrauličkih upravljačkih ventila, dok je prednje područje opremljeno s do tri, a svim ventilima može se upravljati proporcionalno. Svojim automatskim ili hidrauličkim stabilizatorima donje poluge, kontrolom proklizavanja kotača brzinom radara, gornjom hidrauličnom polugom, vanjskim daljinskim upravljačima, unutarnjim hidrauličnim cijevima u prednjem nosaču i izvrsnim pogledom na spojnicu i rudu, novi 8280 TTV jamči maksimalnu snagu i kontrolu. Ravne spojnice kao daljnja opcija nude se prvi put. Maksimalan protok ulja na oba sustava iznosi 210 l / min.

Povećana produktivnost

Za produktivnost je potreban maksimalan nadzor vozila, na terenu i na ulici, pri najvećoj brzini, kao i u teškim uvjetima na tlu i s najtežim uređajem. Koncept ovjesa prednje osovine i kočionog sustava 8280 TTV jedinstven je u ovoj klasi traktora. Inteligentan i prilagodljiv sustav ovjesa daje traktoru maksimalnu stabilnost – za tešku vuču i guranje. Inovativni sustav stabilizira traktor tijekom svih transportnih zadataka i povećava sigurnost. Ovjes prednje osovine može se aktivirati ili deaktivirati neovisno o brzini (prijeko potreban za tešku vuču ili košnju).

8280 TTV jedini je traktor u svom asortimanu koji je opremljen visokokvalitetnim disk kočnicama na prednjoj osovini, što je obavezno za brzinu od 60 km/ h, a preporučuje se za i za brzinu od 50 km / h i kad su potrebne velike kočne performanse. Dodatni pojačani kočioni sustav osigurava maksimalne performanse kočenja uz najlakši pritisak papučice.

Dizajniran za dugotrajnu udobnost

Novi 8280 TTV radni je stroj s velikom razinom udobnosti čak i na zahtjevnim poslovima. Pneumatski ovjes kabine, računalna analiza protoka zraka, upotreba visokokvalitetnih materijala i prostranost kabine novog 8280 TTV stvaraju privlačno, ugodno i produktivno radno okruženje. Ergonomski dizajn komandi, logičan raspored i jasno prikazani podaci čine vožnju traktorom mnogo lakšom i sigurnijom. Novodizajnirani poklopac motora zadržava toplinu, vibracije i buku iz kabine te podiže udobnost vozača na novoj visokoj klasi.

Zbog novog vjetrobranskog stakla MaxView i velikih prozora na bočnoj i stražnjoj strani traktora, vozač ima izvrstan pregled i kontrolu nad svim uređajima. Snažna LED svjetla s 50 000 lumena pojačavaju pregled bez obzira na vanjske uvjete.

Nova analogna, digitalna boja i TFT tehnologija InfoCentrePro pruža operateru jasne informacije u svim situacijama. Zahvaljujući mini-MMI, sve postavke traktora mogu se jednostavno prilagoditi.

Kako bi se optimizirao protok zraka i udobnost vožnje u kabini MaxiVision, klima uređaj je u potpunosti prerađen i optimiziran. Rešetke klima uređaja postavljene su na vrh ventilatora kako bi smanjile buku protoka zraka, zadržavajući visoki protok kroz njih. Štoviše, dva dodatna izlaza za zrak integrirana su u stup upravljača za bolju raspodjelu zraka unutar kabine.

Promjena ulja svakih 1000 sati

Traktor 8280 TTV je jedini model serije 8, smješten je na međuosovinskom razmaku od 2,92 m, a straga je opremljen gumama promjera 2,05 m. Ima ugrađen već spomenuti 6,1-litreni Deutz AG šesterocilindraš s twin-turbo motorom: interval zamjene ulja za ovaj motor povećan je na 1.000 sati, a 1.500 sati za mjenjač. Rashladni blok, koji se sastoji od tri dijela radijatora, otvoren je portfeljem pomoću plinskih nosača. Glavni uklanja toplinu iz motora, dok ostali hlade mjenjač, hidrauličko ulje, zrak koji ulazi u motor i posljednje je klima uređaj. Stepenica, postavljena iznad prednje osovine, poboljšava pristup svakodnevnom održavanju ispod haube.

Nova generacija kontinuiranog prijenosa

Ako su razlike između traktora serije 7 i serije 8 na prvi pogled minimalne, pod kabinom je sasvim drugačije. Zapravo, 8280 TTV nudi novu generaciju kontinuirano promjenjivog prijenosa. Nazvan je ,,SDF T7780 TTV”, a proizvodi ga vlastita tvrtka SDF grupa. Tehnički, koristi niz od dva zupčanika povezana s hidrostatičkim modulom koji se sastoji od pumpe i pločastog motora. U kabini vozač ima tri strategije vožnje, ,,automatski”, ,,PTO” i ,,ručni”. Prvi se razvija i nudi mogućnost prilagođavanja raspona fiksne radne brzine pomoću dvije kontrole na naslonu za ruke. Prema proizvođaču, ovo poboljšava preciznost tijekom određenih poslova. Na cesti 8280 TTV radi brzinom od 40 km / h pri 1250 o / min, dok  60 km / h dostiže pri 1.850 o / min.

 class=
Deutz-Fahr ostaje vjeran TopCon-u koji mu pruža novu GPS antenu, nazvanu ,,SR20″, sa SIM karticom s više operatora kako bi se izbjegao gubitak signala

Prethodni članakPriprema domaćih suhomesnatih proizvoda na gospodarstvu
Sljedeći članakŠto učiniti kako bi vrt dogodine bio bolji?
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.