Novi traktor Terrus CVT 6300 donosi potpuno novu razinu udobnosti, performansi, učinkovitosti i napredne povezanosti. Najsnažniji je STEYR traktor, spreman za najteže poslove i najveće ambicije te je također opremljen novom avangardnom kabinom s više prostora.

Novi model TERRUS CVT opremljen je ultra učinkovitim i pouzdanim motorom od 300 KS. Sa svojim idealnim omjerom snage i mase, TERRUS CVT je predodređen za brzi prijevoz, kao i za teške terenske radove. Razvija brzinu do 50 km/h. Ima posebno izraženu razinu udobnosti: ogibljena prednja osovina u kombinaciji s luksuznom i iznimno tihom kabinom čine rad opuštenom aktivnošću bez umora.

Najnovija tehnologija

Traktor je opremljen najnovijim tehnologijama, kao što su S-TECH precizna poljoprivreda. Zatim S- GUIDE automatizirani sustav upravljanja, S-TURN II automatsko okretanje, ISOBUS III i Easy-Tronic II sustav upravljanja na uvratinama, kao i S-FLEET telemetrijska rješenja.

TERRUS CVT dostupan je u tri konfiguracije opreme radi praktičnosti: Custom za a la carte pristup te Evolution i Excellence koji primjereno konfiguriraju najbolje opcije TERRUS CVT-a. Možete brzo odabrati svojstva koja su vam važna. Penjući se prema novom ulaznom prostoru u kabinu, operateri će pronaći ključnu značajku – potpuno novi naslon za ruke Multicontroller III. To uključuje redizajniranu višenamjensku Multicontroller ručicu, prilagodljive kontrole, uključujući elektronsko upravljanje ventilima s LED indikacijom u boji. To omogućava operaterima da postave svoj Terrus CVT prema željama i novi monitor osjetljiv na dodir Infomat 1200, kompatibilan s ISOBUS-om. Infomat 1200 visoke razlučivosti pruža pregled svih funkcija traktora. Omogućuje rad i optimizaciju hidraulike, PTO-a, motora i mjenjača pomoću zaslona osjetljivog na dodir, novog okretnog gumba za okretanje i pritiskanje kodera ili prečaca.

Infomat 1200 ne samo da uključuje sljedeću generaciju S-Guide sustav navođenja, već i nove telematičke mogućnosti S-Fleet, uklanjajući bilo kakvu potrebu za ručnim / USB snimanjem / prijenosom podataka. Podaci o radu traktora i strojeva bilježe se trenutno i automatski. Dostupni su na računalu farme putem web portala MySTEYR.com ili mobilne aplikacije S-Fleet na pametnom uređaju upravitelja / vlasnika. Također je moguće vidjeti mjesto stroja i nadzirati pokazatelje performansi, omogućujući promatranje kad bi, npr. mogle biti potrebne zalihe goriva. Dvosmjerni prijenos podataka znači da se podaci i upute kao što su zemljovidi mogu također poslati traktoru s pametnog uređaja ili računala.

Snaga šest cilindara s turbopunjačem

PFT motor u TERRUS 6300 CVT modelu, najbolji je u svojoj klasi. Ovdje se u savršenoj ,,simbiozi’’ spajaju profitabilnost, produktivnost, očuvanje okoliša i ultramoderno upravljanje energijom. Zahvaljujući jedinstvenom sustavu naknadne obrade ispušnih plinova HI-eSCR2, potrošnja goriva je optimizirana, a snaga i odziv motora poboljšani. Optimalno vrijeme ubrizgavanja goriva bez recirkulacije ispušnih plinova znači da ni motor ni rashladni sustav nisu preopterećeni. S time intervali održavanja od 750 sati postaju stvarnost. Sustav također ne zahtijeva filtar čestica, a to smanjuje troškove održavanja.

 class=
STEYR 6300 Terrus CVT
 width=
Unutrašnjost kabine Terrus 6300 CVT

Prednja hidraulika STEYR ima kapacitet dizanja od 6.016 kg za najveće prednje priključke. Opcija prednjeg priključnog vratila s 2 brzine nudi brzine od 1.000 I 1.000 E o/min. Oni se postižu pri 1.886 o/min motora, što je optimalan raspon za snagu, i pri 1.585 o/min za najbolju uĉinkovitost. Pričvršćivanje priključka čini sigurnijim i jednostavnijim putem lako dostupnih vanjskih prekidača upravljanje hidraulikom.

Opcijska kamera pruža pogled iz kabine na stroj u radu. Sadrži četiri brzine stražnjeg i dvije brzine prednjeg priključnog vratila, svaka s Power načinom rada ili s ekonomičnom brzinom motora u Eco načinu rada. Upravljanje na uvratinama Easy – Tronic II za automatizaciju radni operacija, ovisno o vremenu i prijeđenoj udaljenosti. Maksimalni stražnji kapacitet dizanja je do 11.058 kg.

 class=
 class=
Naslon za ruku Infomat 1200
 class=
Zadnja kuka
 class=

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakInovativne gnječilice i sakupljači za krmno bilje
Sljedeći članakRuralni turizam: kvaliteta, održivost i uključivost
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.