CASE IH PUMA 175 CVX

""Puma ima dobru reputaciju za premium proizvod u smislu kvalitete, visokoučinkovitih traktora namijenjenih za razne zahvate u polju.

Više udobnosti s novom Pumom CVX

Nova Puma osmišljena je kako bi dala više u pogledu veće udobnosti, veće učinkovitosti goriva, dodatnom rasvjetom za bolju vidljivost, brže obavljanje radnih zahvata, i sve to uz niže troškove za gorivo. CVX model ima izuzetno udobnu, tihu i ergonomski dizajniranu kabinu s izvrsnom općom vidljivošću. Ovakav koncept prilagođen je potrebama i željama kupaca za najučinkovitijim načinom rada i maksimalnim rezultatima. Multicontroller naslon za ruke, ICP ploča za upravljanje, te AFS Pro 700 zaslon osjetljiv na dodir objedinjuje sve ključne funkcije traktora. Aktiv- stop pozicija drži traktor zakočenim na padini bez primjene kočnice.

Napredni sustav poboljšava učinkovitost

Soft-start kardanskog vratila (PTO) postupno povećava okretni moment kako bi se osigurao jednostavan start-up i zaštita pogonske osovine.Snažan 6.7 litarski 6-cilindrični motor dizajniran je za generiranje snage i optimiziranu potrošnju goriva. Standardima emisije Stage IV zajedno s Hi-eSCR sustavom postižu visoku učinkovitost motora. Novom Pumom sada se vrlo jednostavno upravlja kada je potrebno brzo mijenjanje pravca u radovima kao što su košnja ili čišćenje snijega. Uz Case napredni sustav poljoprivredne proizvodnje (AFS) bitno se poboljšava učinkovitost ovog traktora, a uz ISOBUS Class III kompatibilnim uređajem u kabini, mogu se birati cijeli nizovi rješenja za navođenje uz razinu preciznosti do 2,5 cm. Ne smije se zanemariti i dosta velik kapacitet spremnika za gorivo od 330 litara, te 48 litara za AdBlue.

""

CHALLENGER MT 875 E

""Challenger MT 875 E, nova linija za teške uvjete rada, gusjeničar velike snage, osmišljen je kako bi pomaknuo granice produktivnosti i uspješnosti. Novi traktor i kandidat rezultat je desetljeća vodstva u inžinjeringu kod razvijanja traktora gusjeničara i dizajna koje prati visoka tehnologija.

Najsofticiraniji elektronički sustav

Novom serijom širi se raspon konskih snaga, a svi traktori serije MT 800 imaju novi Agco Power 16, 8 litreni motor s 12 cilindara. Traktori su kombinacija velike snage, najmodernije tehnologije i nevjerovatne svestranosti. Ovo je vodeća Challenger serija, također i u pogledu opremljenosti za poljoprivredu, izrađena prema najvišim standardima kvalitete. Ispod veličine i dobrog izgleda nalazi se softiciraniji elektornički operativni sustav, povezan inovativnom lntellitronics mrežom. Elektronički upravljački moduli na motoru, pogonskom sklopu, hidraulici, trzaju i ostalim komponentama kontinuirano si međusobno šalju signale, tj. „međusobno komuniciraju“, te šalju podatke putem mreže.Takvu komunikaciju omogućuje TMC (Tractor Management Centre), a zadaci se jednostavno pokreću putem One- Touch sustavom upravljanja, s Auto Guide 3000 navigacijskim sustavom i komuniciraju s kontrolom koja se provodi na temelju ISOBUS sustava.

Manje proklizavanje, bolje prijanjanje i veća vidljivost

Vrhunac dobre vidljivosti osiguran je većom ostakljenom površinom i s više prostora u interijeru od bilo kojeg drugog traktora u klasi. Ekskluzivna Surround Flow ventilacija usmjerava zrak kroz strateški postavljene otvore i kanale za maksimalni protok zraka i stalnu temperaturu unutar kabine. Opti Ride suspenzija osigurava glatku vožnju i preko najgrubljeg terena, putem četiri poliuretanskih središnjih dijelova kotača, a Marsh Mellow opruge sa suspenzijom u potpunosti prate konture tla, a jedinstveni Mobile Track sustav sprječava proklizavanje, i svodi ga na najmanju razinu.

""

FENDT 1050 VARIO

""Za novi Fendt 1050 Vario, serije 1000, postavljen je izniman cilj, razviti potpuno novi standardni traktor u rasponu snaga koje još nisu uobičajene (400-500 KS), a koji je kompaktan, okretan i svestran, ali u isto vrijeme izuzetno snažan i štedljiv.

Novi motor za revolucionarni koncept

Serija 1000 je posebna, jer modeli imaju sveobuhvatne niske brzine motora, koje osigurava tzv. „Fendt iD“ i Vario Drive upravljačka tehnologija. Traktor je opremljen kompaktnim MAN 12.4 litarskim 6-cilindričnim motorom i VTG turbopunjačem. VTG osigurava dinamičke performanse i visoki okretni moment u nižem rasponu brzina. Maksimalni okretni moment od 2400 Nm odvija se na samo 1100 okretaja u minuti za Fendt Vario 1050. Nazivni broj okretaja motora odvija se na niskih 1700 okretaja u minuti. Glavni radni raspon je između 1150 – 1550 okretaja u minuti. Vario 1050 pri maksimalnoj brzini od 60 km / h na gorivo štedi pri 1450 okretaja u minuti, pri 50 km / h na 1200 okretaja u minuti, a kod 40 km / h pri brzini motora od samo 950 okretaja u minuti. Do sada, kod konvecionalnog prijenosa, stražnja osovina je pratila okretni moment u jednom smjeru, koju je kod pogona na sva četiri kotača pratila i prednja osovina, a sada, s novim Vario Drive prijenosom, osovine imaju odvojenu transmisiju, a novi prijenos je pogonski koji djeluje na obje osovine.

Moderna tehnologija hlađenja

Rashladna tehnika na Fendt 1050 Vario razvijena i dizajnirana za niske okretajima i iznimno kompaktan dizajn zove se koncentrični Air sustav (CAS). U srcu CAS je koncentrični ventilator velikog kapaciteta, koji se nalazi ispred jedinice hladnjaka i potiskuje hladan zrak kroz izmjenjivač topline. Vrlo je učinkovit zbog svoje kompaktne i precizne izrade. Razmak između metalnih noževa ventilatora i aluminijskog poklopca motora manji je od 2 mm. Kotač ventilatora ispred hladnjaka jedinice usisava hladan zrak. Budući da hladni zrak ima veću gustoću, može potisnuti zrak kroz izmjenjivač topline, a time i odgovarajuće veća količina topline može se apsorbirati raspršiti. Ovakav visokoučinkoviti sustav hlađenja, smanjuje potrebnu snagu pogona i do 70 % u odnosu na klasične sustave.

""

JCB FASTRAC 4220

""JCB Fastrac 4220 potpuno je nova generacija traktora kojoj je cilj podizanje učinkovitosti i produktivnosti do razine novih mogućnosti i bezbrižne kontrole upravljanja, te brže operativne brzine rada na polju, ali i cesti s novim samonivelirajućim sustavom hidrauličkopneumatskog ovjesa. S gledišta produktivnosti, svestranosti, udobnosti, sigurnosti i upotrebljivosti, JCB Fastrac 4220 zasluženo je u ovogodišnjem finalu izbora za traktor godine.

Sve popularniji JCB

JCB Fastrac 4220 pogodan je za primjenu na travnjaku, za obradive površine, transport, i druge namjene. Novi 6.6-litarski šest – cilindarski motor, pruža JCB Fastrac-u 4220 iznimnu učinkovitost uštede goriva, dok cijeli pogonski sklop nudi obilje momenta na niskim okretajima, maksimiziranje performansi i povećanu učinkovitost. Novi mjenjač CVT osigurava optimalno korištenje snage i okretnog momenta, s kontinuiranim ubrzavanjem, idealne brzine za svaku situaciju, i ultra-finim kontrolama brzine za vrhunski rad sa svim alatima. Prilagodba brzine i motora obavlja se pomoću Fastrac softwera i zaslona osjetljivog na dodir.

Jedinstveni stražnji ovjes i prostrana kabina

JCB Fastrac 4220 ima jedinstveni samonivelirajući stražnji ovjes koji je sada usklađen s novim hidrauličkim prednjim sustavom koji uvijek održava ispravan položaj u vožnji bez obzira o priključku koji je montiran na stroj. Ovjes je također povezan i pomoću hidrauličnih ublaživača (amortizera). Aktivni ovjes vrlo brzo reagira na uvjete na cesti ili polju gdje se mogu prilagođavati visine vožnje, putovanja kotača i stabilnost opruga, što rezultira većom nosivosti. Posve nova Command Plus kabina ima 10% više prostora nego kabine konkurentskih proizvođača. Potpuno prilagodljivo sjedalo kao i stup upravljača, sada se mogu okretati 50 ° udesno i 20 ° ulijevo, tako da provjera opreme sa stražnje strane traktora, bilo montirane ili vučene, više ne predstavlja teškoću. Zaslon u boji osjetljiv na dodir, dio je standardne opreme kod serije 4000, kojim je omogućeno rukovanje svim ključnim funkcijama. Okretanje na ukupnom radijusu preko guma mnogo je brže s četiri upravljiva kotača i minimalnog kruga okretanja ispod 10 metara.

""

JOHN DEERE 6155 R

""Novi John Deere 6155 R, nastavak je dokazanog uspjeha i izdržljivosti. U John Deeru ono najbolje učinili su još boljim, poboljšavajući snagu, učinkovitost i fleksibilnost. Poboljšanja uključuju konstrukciju punog okvira, tri različita osovinska razmaka, snažniju hidrauliku, i integrirane prednje podizne poluge, te snažno priključno vratilo. S 20% više prostora, CommandView kabina postavlja nove standarde za prostor i udobnost. Tu su superiorna završna izrada, ergonomsko sjedalo i logične kontrole traktora. Vidljivost traktora je također izvanredna. Opcijski panoramski krov otvara potpuno novu dimenziju u nenadmašnoj vidljivosti kod ugrađenog prednjeg utovarivača. Novi poklopac motora daje jasniji pogled na objekte ispred, a opcijska grijana i električno namjestiva ogledala prilagođuju se iz kabine za veću udobnost i sigurnost.

Novi mjenjač s 2 spojke

Poboljšana je Bluetooth povezivost s pristupom SIM kartici za moderan, ugodan rad, integrirane kontrole radija i klima uređaja, te ergonomske kontrole radija i telefona. CommandArm konzola jasno je strukturirana i jednostavna za korištenje. Uz jedan monitor smješten na desnoj konzoli, kontroliranje motora, mjenjača, radija i postavki hidraulike vrlo je lako i jednostavno. Iako traktor ima nazivnu snagu od 155 KS, s IPM inteligentnim upravljanjem snagom, postiže maksimalnih 195 KS, te uključuje i sve opcije mjenjača kao PowerQuad Plus, AutoQuad Plus i EcoShift, AutoPower, te najnoviji DirectDrive mjenjač s 2 spojke, a sve je povezano s učinkovitim hidrauličnim sustavom s kompenzacijom tlaka i protoka (PFC), kapaciteta do 114 l/min i power beyond stražnjim izlazom hidraulike za priključke. Traktor je napravljen na šasiji osovinskog razmaka 2765 mm. PowerTech PVS motor s varijabilnom turbinom i Common Rail ubrizgavanjem povećava produktivnost.

""

NEW HOLLAND T7.315

""S novim T7.315, obrađivanje, baliranje, košnja, prijevoz i dr. zahvati postaju lakši zbog velike okretnosti i snage. Rad je još bolji u Horizon kabini koja daje ugodan i miran ugođaj, te tehnologijom koja omogućava poljoprivrednicima da povećaju učinkovitost i performanse. Novi traktor ima revolucionarnu IntelliCruise automatizaciju koja osigurava kontrolu brzine traktora kada je priključena BigBaler balirka kako bi se povećala produktivnost. Motor ima ECOBlue Hi-eSCR (selektivna katalitička redukcija visoke učinkovitosti) tehnologiju i zadovoljava standarde 4B emisije štetnih ispušnih plinova. Ovakav sustav obrade omogućuje da motor optimizira sagorijevanje, okretni moment i potrošnju goriva, te poveća izlaznu snagu iz svakog cilindra. Elektronički kontrolirana promijenjiva geometrija turbopunjača isporučuje moment potreban za rad pri niskim okretajima motora i brzo reagira na promjene opterećenja. Novi New Holland ima nagrađeni AutoCommand kontinuirano varijabilni prijenos (CVT) i 100% mehaničku učinkovitost.

Izvrsna upravljivost, vuča i zaštita tla

Obzirom na stražnju širinu guma do 900 mm i mogućnost praćenja tlaka u gumama putem IntelliView IV zaslona može se minimizirati zbijanje tla, jer se prilagođava idealan pritisak pri raznim zahvatima. Za poboljšanu upravljivost na raspolaganju je ABS SuperSteer opcija može smanjiti ciklus okretaja za 50 % automatskom primjenom unutarnje kočnice kada se traktor okreće na terenu. Osim nove kabine s iznimno tihim radom od samo 69 dB (A), nova generacija Auto Comfort sjedala s ventilacijom, standardnim SideWinder II naslonom za ruke, prednjoj osovini prilagođenjoj za teške uvjete rada, daju iznimnu udobnost. Noću se sve jasno vidi zbog 20 LED svjetala i pokrivenošću od 360º.

""

VALTRA N 174 V

""Valtra 174 N pokazuje da je jedan od najmoćnijih traktora u segmentu i veličini. Valtra N serija je tako ušla u svoju četvrtu generaciju. Versu model ima revolucionarni Powershift mjenjač (5 PS / naprijed 30 + unatrag 30), hidrauliku s elektroničkim upravljanjem ovisnu o opterećenju, asistenciju za hidrauliku, vrlo je jednostavan za upravljanje, opciju za zadržavanje na brdovitom terenu, a izrađen je u Finskoj.

Powershift inovacija

Kod Powershifta i asistencije za hidrauliku dolazi i automatski regulator protiv proklizavanja (ASR – Automatic Slip Regulator) kako bi se osigurala i optimizirala jednostavnost korištenja, produktivnost i učinkovitost za zahtjevne zadatke. S ASR-om Valtra je predstavila inovaciju u traktorskoj industriji. Sustav za vučnu snagu ograničava snagu motora ako senzori i brzina okretaja guma prelaze podešenu razinu. Sama ideja oko ugradnje ASR-a je pomoć vozaču da zadrži najbolji omjer vuče i učinkovitosti goriva izbjegavajući i oštećenja na tlu.

Okretan, funkcionalan i jednostavan za održavanje

Nova kabina slična je onoj nove T serije. Kabina nudi izvrsnu vidljivost u svim smjerovima (ostakljena površina od 6,7 m2), a razina buke je do 70 dB. Također, brisači prednjeg vjetrobranskog stakla pokrivaju 270o, grijana prednja i stražnja stakla, te TwinTrac sustav za jednostavno upravljanje naprijed i unatrag (obrnuti pogonski sustav), a radijus okretanja traktora je 4, 5 m. Međuosovinski razmak je 2665 mm, što Valtru čini iznimno okretnim za rad prednjim utovarivačem, daje mu stabilnost na cesti, a uz klirens od 55 cm čini ga pogodnim za radove u šumi, premetanje snijega, oranje, žetvu i druge radove na terenu. Sve se pojednostavljuje kamerama za praćenja rada za vožnju unatrag i utovar. Planirano održavanje jednostavnije je i brže nego prije, a za dnevnu potrebu korištenja traktora, vozač mora izvršiti pet provjera, što se uradi vrlo brzo. AGCO power uveo je SCR od 2009. godine, i od tada sustavno razvija SCR rješenja za najvišu učinkovitost goriva, i brine o ispušnim plinovima bez potrebe za filterima krutih čestica ili recirkulacijom ispušnih plinova, čime se uz smanjenu potrošnju produljuje vijek trajanja motora.

""

SPECIJALIZIRANI TRAKTORI

SAME FRUTTETO 3 90.3S

""SAME Frutteto već je neko vrijeme sinonim za specijalizirane male kompaktne traktore kojima se lako upravlja na malim skučenim površinama. Glavna značajka, koja se odmah primjećuje na novom Fruttetu, poklopac je motora koji je izrađen iz jednog komada modernog dizajna s poredanih šest svjetala raspoređenih u dva reda. Serija Frutteto predviđena je za rad u vinogradima i voćnjacima s cijelim nizom mogućnosti standardne i dodatne opreme. Posebna pažnja posvećena je smanjenju razine buke ,montažom posebnog prozorskog stakla, načinjenog od posebnog materijala koji apsorbira zvukove iz okruženja. Dodatna oprema uključuje sjedalo sa zračnim ovjesom i kvalitetan hi-fi sustav. Ukratko, sve što treba učiniti život i rad ugodnijim inženjeri tvornice SAME implementirali su u novu kabinu serije Frutteto.

""

RIGITRAC SKH 75

""Rigitrac SKH 75 najbolji je primjer švicarske preciznosti izrade s pogonom na sva četiri kotača. Ovaj specijalizirani traktor odlikuje Deutz-ov motor od sto konjskih snaga, a sam model je već izazvao veliki interes s obzirom da se proizvodi tek od 2014 godine. Ovaj neuobičajen model svakako je zaslužio nominaciju, s obzirom na iznimne značajke upravljanja, ekonomičnost, te sposobnost rada i na najstrmijim terenima. Rigtrac se iskazao kao specijalist za brdsko-planinska poljoprivredna gospodarstva, dizajniran za rad u brdskim uvijetima kao i za ostale poslove u poljoprivredi bez obzira na uvjete što ga čini posebnim, jer se odlikuje širokim rasponom primjene.

""

ANTONIO CARRARO TGF 10900

""Antonio Carraro TGF iznimno je niski specijalizirani traktor s nejednakim kotačima, dizajniran za rad u uskim i zbijenim prostorima. TGF je idealan izbor za rad u voćnjacima, vinogradima, plastenicima i strmim padinama. Snažan i kompaktan, TGF jamči izvrsne performanse na svakoj vrsti tla. U cilju podrške specifičnih potreba svakog kupca, TGF nudi mnoge mogućnosti personalizacije, s nekoliko setova guma i raznovrsnom dodatnom opremom. Starlight kompaktna kabina nudi najvišu razinu izolacije od štetnih elemenata tijekom tretmana za zaštitu bilja.

""

Svestrani All-round traktori

STEYR 4115 KOMPAKT

""Kompaktan, agilan i fleksibilan, opremljen tehnologijom jačih i većih modela, ovaj traktor gotovo je idealan za sve namjene. Svestrani Toty-ev kandidat zadovoljava potrebe najzahtjevnih korisnika i onih kojima je potreban traktor za više operacija na gospodarstvu. Udobna i prostrana kabina nudi izvrsne uvjete za rad, te dobru preglednost za rad s utovarivačem u svim smjerovima, razina buke u kabini je svedena na minimum, što također čini rad ugodnijim. Robustna konstrukcija i idealna težina, u kombinaciji sa snažnim Common rail turbo-dizelskim motorom najnovije generacije, osigurava operateru rad u najzahtjevnijim uvjetima uz značajno smanjenu potrošnju.

""

ARBOS 5130

""S Arbosom 5130 kineski proizvođač traktora napravio je veliki korak naprijed. Uz pomoć talijanskih inženjera i dizajnera, kao i međunarodnih proizvođača motora napravili su sjajan posao, te ne zastajkuju previše za današnjim premium zapadnim proizvođačima traktora. Motor je proizvela tvrtka Kohler, a ugrađen motor zadovoljava propise emisije Stage IV. Za sve korisnike, kojima je potreban relativno jednostavan traktor po konkurentnoj cijeni, Arbos 5130 idealan je izbor.

""

 

MASSEY FERGUSON 5713 SL

""Serija MF 5700 SL predstavlja idealne all-round traktore najnovije generacije, pa tako njen model MF 5713 SL privlači i prvorazrednom preglednošću, najboljom okretnosti na tržištu, te izvanrednom ukupnom efikasnosti u kombinaciji s prijenosnicima koji su također posebno unaprijeđeni. Osovinskim razmakom od 2,55 m i masom praznog vozila od oko 4,8 t, ovaj model nudi istaknutu težinu po jedinici snage uz izvanrednu okretnost. Unaprijeđenim dizajnom neometanog pogleda i širokom paletom utovarivača, izuzetno je prikladan za utovarivanje i za širok spektar radova na polju ili transport. To ih čini prvim odabirom kod gospodarstava koja traže vrlo učinkovit i pouzdan stroj za različite radove u smislu optimalne iskoristivosti.

""

FENDT 313 VARIO

""Novi Fendt 313 Vario pokreće AGCO POWER 4.4 litreni motor sa 4 cilindra snage 133 KS. Prostrana kabina sa panoramskim pogledom koji olakšava rad sa prednjim utovarivačem čini ovaj model poželjan svakom poljoprivredniku bez obzira na djelatnost s kojom se bavi, jer ovaj traktor može sve. Neka od novih poboljšanja, u odnosu na prethodnika, su 7-inčni Varioterminal, Variotronic TI rt upravljanje, Profi joystick & poluga crossgate za upravljanje elektr. ventilima, ISOBUS kontrola priključaka,pneumatski ovjes kabine i mnogo drugih korisnih značajki.

""

DEUTZ-FAHR 5115.4 G HD

""Model DF 5115.4 G Hd moguće je koristiti za gotovo sve vrste poljoprivredne djelatnosti od stočarstva, rada na otvorenom,aplikacije s prednjim utovarivačem i mnogo drugih.Traktor se može u potpunosti prilagoditi potrebama poljoprivrednika. Dizajn novog 5115.4 G Hd u skladu je već dobro poznatog i hvaljenog talijanskog dizajnerskog studija Italdesign Giugiaro. Ovaj model pokreće novi SDF-ov Same FARMotion motor s četiri cilindra i 103KS u skladu sa Stage 3B/ Tier 4i propisima. Nova prostrana kabina nudi mnoge funkcionalnosti za ugodan rad. Cijeli okvir kabine proširen je kako bi se ponudila veća udobnost za vozača i poboljšalo radno okruženje.

""

LANDINI 4-105

""Visoko učinkovit sustav Deutz common rail ubrizgavanjem daje više snage, veći okretni moment te smanjenu potrošnju goriva. Potpuno redizajniran poklopac motora omogućava brz i jednostavan pristup prostoru gdje se nalazi motor i filteri za rutinski servis i održavanje. Nova kabina dizajnirana je da pruži maksimalnu udobnost i vidljivosti iz svakog kuta. Unutrašnjost kabine dizajnirana je da se operateru olakša i omogući brz i pristup kontrolama, te da radno okruženje omogući što ugodniji rad. Glavne kontrole prikladno su integrirane u desnoj konzoli za maksimalnu udobnost i jednostavnost rada.

""

CLAAS ARION 460 CIS

""Ovaj svestrani traktor od 139 KS pokreće FTP Iveco motor zapremnine 4500 ccm. Panoramska kabina ovog modela ima površinu vjetrobranskog stakla od 2,41 m2, te panoramski krov koji pruža pogled od 90 °, stoga rad s prednjim utovarivačem više ne predstavlja izazov za manje iskusne operatere. Osim prostrane kabine, i suspenzije u 2 točke, mnoge značajke, poput velikog broja pretinaca za pohranu stvari, znači da vozač može uvijek naći prostor za mobilni telefon ili dokumente i čine ga idealnim izborom za duge radne dane. Osim bogate standardne opreme, Claas za ovaj model nudi, također, opcionalno automatski mjenjač, tri para izvoda, klima uređaj, prednju hidrauliku Claas 2,8 tona, automatski stabilizator i mnoge druge opcije.

""

Prethodni članakUzgoj kestena iz sjemena
Sljedeći članakKako plaćati komunalnu naknadu za prostor koji se korsiti mjesec dana godišnje?
Avatar
Rođen 1979.g. u Zagrebu, po struci ekonomist. Voditelj prodaje u Gospodarskom listu i autor članaka i reportaža na temu poljoprivredne mehanizacije. RADNO ISKUSTVO: Od 2010. godine djelatnik Gospodarskog lista na radnom mjestu voditelja prodaje. Stečeno iskustvo u prodaji i marketingu kroz rad u internacionalnim tvrtkama na pozicijama Voditelja prodaje,Specijalista za kanalski marketing,Direktora tvrtke kroz 17 godina radnog iskustva. Završena akademija za marketinške kanale, Gustav Käser sales management diploma te ECDL Microsoft diploma. PODRUČJA INTERESA: Poljoprivredna mehanizacija,ratarstvo, obnovljivi izvori energije, nove tehnologije, PR i marketing,channel marketing,prodaja,digitalne platforme,društvene mreže,razvoj novih projekata, novinarstvo.