U prvim danima ožujka, lijepo vrijeme i bogat sadržaj privukli su na tradicionalnim Danima otvorenih vrata tvrtke Novocommerce International u njihovom sjedištu u Osijeku brojne posjetitelje, a 22. i 23. ožujka prvi put su Dani otvorenih vrata održani i u njihovoj poslovnici u Bjelovaru.

Poljoprivredni proizvođači, njihovi kupci, imali su priliku informirati se o novitetima u poljoprivrednoj mehanizaciji, uslugama koje pruža Novocommerce International, ali i čuti što nude njihovi partneri Bayer i Timac Agro, koji su također bili izlagači.

Gospodarski list bio je na Danima otvorenih vrata u Bjelovaru gdje su bili izloženi modeli traktora John Deere: 5100M, 6130M, 6155M, 6R 120, 6R 215 te model 7R 310, također i 5 modela kosilica: Z315E, Z515E, X107, X167R i X350R. Posjetitelji su mogli vidjeti i gator XUV855M S4

Od brenda BEDNAR zastupljen je bio sjetvospremač Swifter SN 3000, za međurednu kultivaciju posjetitelji su mogli vidjeti stroj SKEN 7 grčkog proizvođača SIPTEC, a od strojeva brenda KUHN, sijaćicu za kukuruz Kosma TS 6R, četverobrazdni plug Vari-Master 123 4T, te žitnu sijaćicu Premia 3000.

Izloženi su razni poljoprivredni strojevi koje zastupa i prodaje tvrtka Novocommerce International

Poljoprivrednici razmišljaju o budućnosti i ulaganjima

Robert Poretti, voditelj marketinga tvrtke Novocommerce izrazio je zadovoljstvo brojem posjetitelja.

Ove godine na Danima otvorenih vrata u Osijeku i Bjelovaru posjetilo nas je blizu 800 posjetitelja. S obzirom da nam je sjedište tvrtke u Osijeku te da Dane otvorenih vrata u PSC Osijek organiziramo svake godine, ne iznenađuje nas velika posjećenost na toj lokaciji. Unatoč činjenici da smo Dane otvorenih vrata u PSC Bjelovaru organizirali po prvi puta, zadovoljni smo brojem posjetitelja te kvalitetom ostvarenih kontakata. S obzirom da značajan dio naših kupaca i poslovnih partnera gravitira našem PSC Bjelovar, ove godine odlučili smo im otvoriti naša vrata kako bi im posvetili kvalitetno vrijeme uz ugodno druženje. To je prilika da dobijemo povratne informacije o zadovoljstvu kupljenim proizvodima te planovima za budućnost. Odaziv je bio dobar te se nadamo da će Dani otvorenih vrata u Bjelovaru također postati tradicija, istaknuo je Poretti.

Ovako dobar odaziv pokazatelj je da su, unatoč svim prošlogodišnjim nedaćama vezanim za poljoprivredu, poljoprivrednici i dalje pozitivni, žele biti u trendu s novitetima te da razmišljaju o budućnosti i ulaganjima. Jedan od posjetitelja kojeg smo sreli bio je Zoran Ileš iz daruvarske tvrtke Poljodar.

Surađujemo s tvrtkom Novocommerce sigurno već 30 godina, a u poljoprivrednoj mehanizaciji koju nabavljamo za potrebe Poljodara, jednim dijelom je zastupljen i John Deere i imamo njihove strojeve više desetljeća. Zadnji traktkor koji smo nabavili je John Deere iz serije RX – gusjeničar. Zadovoljni smo podrškom servisa, reakcijom kad je to potrebno i pohvaljujem izvrsnu komunikaciju, što ću sad reći i direktoru, rekao nam je Ileš.

Zoran Ileš u razgovoru s timom Gospodarskog lista prenio je dobra iskustva s tvrtkom Novocommerce

Modeli serije 6 najprodavaniji u Hrvatskoj

A direktora tvrtke Novocommerce Manuela Januša i mi smo upitali što posjetitelje Dana otvorenih vrata, njihove kupce i one koji će to tek postati, najviše zanimalo u vezi ponude strojeva i usluga, te koje planove tvrtka Novocomerce ima u 2024. godini.

Interes je podjednak za sve grupe strojeva, ali možemo istaknuti modele serije 6 koji su i najprodavaniji traktori u Republici Hrvatskoj.

Naši kupci informirali su se i o mogućnosti financiranja, tu bi svakako istaknuli kako nudimo vrlo atraktivnu mogućnost financiranja putem John Deere Financiranja uz fiksnu kamatnu stopu od samo 3,32% na nove strojeve i 5,99% na rabljene strojeve. Veliki interes bio je vezan za uslugu produženog jamstva POWERGARD koja je novost od ove godine i uključena je u cijenu stroja. Za traktore produženo jamstvo iznosi 5 godina dok je za kombajne i silokombajne ta usluga u trajanju od 3 godine.

Namjera nam je potvrditi poziciju tržišnog lidera kad se radi o prodaji traktora. Isto tako, nastavljamo s proširenjem portfolia strojeva koje nudimo te s dodatnim unaprijeđenjem postprodajne podrške, naglasio je Januš.

Kupce su posebno zanimali modeli iz serije 6 koji su najprodavaniji traktori u RH

“Žuta felga” je broj 1

Izložene strojeve su razgledali i OPG-ovci, ali i predstavnici većih proizvođača, poput Poljoprivrede Lipik d.d. čiji je direktor Željko Viboh rado dao izjavu za Gospodarski list.

Ratarstvo nam je primarna djelatnost. Na 1100 ha proizvodimo glavne ratarske kulture, uljanu repicu, pšenicu, ječam, kukuruz, soju i šećernu repu. Jako dugo surađujemo s tvrtkom Novocommerce, rekao bih od 2000. godine i imamo 4 John Deere traktora i 2 velika kombajna. Naša iskustva su pozitivna, strojevi su izvrsni, a jako nam je bitno da imamo pouzdanu servisnu podršku, dobre servisere i brzu nabavu dijelova. Uvijek može doći do kvara, ali jednim pozivom se problem lako i brzo otkloni, jer iz Novocommercea stignu u roku 24 sata i nemam riječi, odrade sve kako treba. Zato smo i došli danas dogovoriti posao, kupnju jednog novog kombajna, pohvalio je domaćine Željko Viboh.

Željko Viboh, direktor Poljoprivrede Lipik d.d. došao je dogovoriti kupnju novog stroja John Deere

A pohvale za Novocommerce imali su i braća Štefović, Mirko i Dražen, koji u općini Štefanje obrađuju oko 300 ha zemlje i bave se tovom junadi i svinja.

Čuli smo od drugih poljoprivrednika da su zadovoljni traktorima John Deere i u kuloarima svi pričaju da je „žuta felga“ John Deere broj 1 u traktorima, pa smo se i zbog znatiželje i zbog toga što je na glasu, htjeli i sami uvjeriti, a imali smo financijsku mogućnost uložiti u takav vrhunski stroj, koji imamo već 5 godina. Vidjeli smo da nam odgovara i sad ih imamo već tri. Uzeli smo model 6R sa 250 KS, koji je skuplji, ali i kvalitetan i služi nam za sve teže radove na OPG-u i obradu zemlje i transport i idealan je za naše potrebe i površinu koju obrađujemo.

Bitan faktor u odluci kod kupnje stroja je da ima osiguran servis i da se ne čeka dugo. Danas više nijedan traktor nije jeftin, ali je ključno da je servis dostupan. Uvjerili smo se da smo dobili traktor koji je opravdao reputaciju. Ima kvalitetu i snagu, dobar imidž i ekipa iz Novocommerca nam je uvijek na usluzi, uglas su nam ispričali Štefovići i potvrdili da je John Deere s pravom najprodavanija marka traktora u Hrvatskoj.

Mnogi poljoprivrednici tvrde da su najbolji traktori sa žutom felgom

Foto: Goran Beinrauch, dipl. ing. agr.

Prethodni članakKlimatske promjene i izbor hibrida kukuruza
Sljedeći članakOdržan 10. međunarodni sajam kobasica “S klobasicom u EU 2024.”
Goran Beinrauch, dipl. ing. agr.
Goran Beinrauch, dipl. ing. agr. Glavni je urednik u Gospodarskom listu u kojem uređuje rubrike održiva poljoprivreda, agroekonomika, povrćarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, zaštita bilja, nove tehnologije i dr. Rođen je 1976.g. u Zagrebu, gdje je završio osnovnu školu, te XI. gimnaziju. Na Agronomskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je na smjeru vrtlarstvo i oblikovanje pejzaža. Na Agronomskom fakultetu je trenutno i doktorand na poslijediplomskom studiju Poljoprivredne znanosti. Desetak godina bavio se uzgojem ukrasnog bilja u vlastitom rasadniku, a radio je i u poljoljekarni kao agronom - savjetnik. U Gospodarskom listu radi od 2010. godine, a glavni je urednik od 2015. godine i producira sadržaje stručne tematike u tiskanim, ali i digitalnim formatima. Od 2014.godine je i tajnik Društva agrarnih novinara Hrvatske. Organizator je i moderator na stručnim skupovima (seminari, konferencije, kongresi...) te panel raspravama, fokus skupinama i radionicama, a sudjeluje i koordinira u raznim nacionalnim i europskim projektima o poljoprivrednoj proizvodnji.