Agricola italiana, tvrtka osnovana 1977. kraj Padove, poznata je po proizvodnji preciznih pneumatskih strojeva za sjetvu. Tvrtka neprestano ulaže u istraživanje i inovacije s ciljem poboljšanja kvalitete svojih proizvoda, brzog i učinkovitog reagiranja na sve zahtjevnije tržište, konkurentnost i ponuđene usluge. Iz ponude se izdvaja i model sijaćice za povrće.

Model sijaćice SNT-3-290 pogodan je za sve vrste povrća. Stroj je dizajniran za sjetvu s trostrukom linijom, a sadrži tri pojedinačne jedinice za sjetvu, prilagodljive od 9 do 12 cm. Ovaj višenamjenski stroj je opremljen s toliko elemenata za sjetvu da može zadovoljiti specifične potrebe poljoprivrednika i prema različitim vrstama sjemenja povrća. Alatna traka osigurava lako pomicanje elemenata za postizanje različitih udaljenosti između redova.

Disk se okreće u suprotnom smjeru od vožnje. Ovaj smjer rotacije minimalizira „odskok“ sjemena što dovodi do mnogo preciznijeg umetanja sjemena u tlo. Norton sustav zupčanika omogućuje jednostavnu i brzu promjenu stupnja prijenosa kako bi se promijenio razmak za sjeme. Sve jedinice za sjetvu opremljene su gornjim i donjim singulatorima za odmaranje kako bi se osigurala precizna singulacija i s četiri zupčanika za rotaciju diska. Za odvajanje sjemenki u disku koristi se odvojeni kompresor, umjesto da radi na principu ispuha usisnog ventilatora. To osigurava da se koristi samo suh i čist zrak, a sve pod pravilnim tlakom, što je posebno važno kod malih sjemenki te pogotovo onih prašnjavih.

Specifikacija modela SNT-3-290

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je image-33.png

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakJagode – isplati li ih se uzgajati?
Sljedeći članakEgzotično i zanimljivo lisnato povrće
Ivan Stupnišek, mag. ing. agr.
Rođen 1985.g. u Zagrebu, gdje završava i Agronomski fakultet. Urednik u Gospodarskom listu i autor nekoliko stručnih članaka i znanstvenih radova. Član HND-a i DANH-a (Društva agrarnih novinara Hrvatske). OBRAZOVANJE: • U Zagrebu završava osnovnu i srednju školu za dentalnog tehničara, te poslije pripravničkog staža u Stomatološkoj poliklinici Perkovčeva u Zagrebu upisuje Agronomski fakultet. • 2010. završava preddiplomski studij Agroekologije, završnim radom „Prorjeđivanje cvjetova i plodova jabuke“ na Zavodu za voćarstvo i pod mentorstvom Gorana Fruka, dipl.ing.agr., čime stječe akademsku titulu prvostupnika inženjera agroekologije. • 2012. završava diplomski studij Ekološka poljoprivreda i agroturizam, diplomskim radom „Primjena hiperspektralne spektroradiometrije u kvalitativnoj procjeni spektralnih značajki tla“ pod mentorstvom doc.dr.sc.Ivane Šestak na Zavodu za opću proizvodnju bilja, čime stječe akademsku titulu magistra inženjera ekološke poljoprivrede i agroturizma. RADNO ISKUSTVO: Od 2014. godine urednik u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo u DTC Sertić j.d.o.o. na radnom mjestu supervizora, B2B kampanje, ljudski resursi, u Stil pekarna d.o.o., kao prodajni predstavnik. U Interpunkt d.o.o. tijekom studija radio u marketingu (telesales), te u Bogadura grupaciji d.o.o. kao suorganizator i suvoditelj za Care International Organization i na radnome mjestu voditelja eventa za klijenta Zagrebačku banku. Stručnu praksu i terenski rad obavlja na Zavodu za opću proizvodnju bilja u okviru projekta prof.dr.sc. Milana Mesića „Gnojidba dušikom prihvatljiva za okoliš“, Zavodu za voćarstvo (stručni projekt), Zavodu za poljoprivrednu zoologiju (stručni projekt) i poljoprivrednoj ljekarni u Sesvetskom Kraljevcu. PODRUČJA INTERESA: Precizna poljoprivreda, ekološka poljoprivreda, obnovljivi izvori energije, integrirana zaštita bilja, stočarstvo, peradarstvo, nove tehnologije, PR i marketing, novinarstvo. ZNANSTVENE PUBLIKACIJE: Autor znanstvenog rada A2 skupine (CAB Abstracts, FSTA) Stupnišek, I.; Fruk, G.; Jemrić, T., (2011). Usporedba različitih tehnika prorijeđivanja cvjetova i plodova jabuke. Glasnik zaštite bilja, 34, 5; 12-16 (ISSN 0350-9664).