Općina Tovarnik već četrnaestu godinu za redom organizira „TOVARNIČKI JESENSKI FESTIVAL“, koji će se ove godine održati 27. i 28. rujna.

27. rujna održat će se drugi po redu Gospodarski forum, dok će u večernjim satima koncert imati Miroslav Škoro. U subotu 28. rujna održat će se glavni dio programa festivala. Toga dana održat će se Međunarodna izložba rakija, likera i  pekmeza, te bundeva i tikava, a biti će izloženi i razni poljoprivredni i tradicijski proizvodi.

U sklopu festivala održat će se razna natjecanja: za najbolje skuhani pekmez, za najbolje skuhani grah, za najdužu tikvu, a posebna atrakcija festivala je natjecanje za najtežu bundevu. Prošle godine najteža bundeva imala je 420 kg, a uzgojio ju je Zvonimir Tišner iz Nove subocke, dok je  2017. godine najteža bundeva imala čak 620 kg.

Za natjecatelje su osigurane i vrijedne nagrade: za najtežu bundevu nagrade su 7.000,00, 3.000,00 i 1.000,00 kn, dok su u ostalim natjecanjima nagrade 3.000,00, 2.000,00 i 1.000,00 kn. Cijeli program biti će obogaćen i nastupom kulturno-umjetničkih društava, a u večernjim satima, nakon službenog otvorenja festivala i proglašenja pobjednika,  koncert će održati Hanka Paldum. Za sve posjetitelje osigurani su ručak i večera po promotivnoj cijeni – bik s ražnja, te besplatni kuhani grah.

Pozivamo sve koji mogu da tih dana posjete Tovarnik i uživaju u bogatom programu festivala. Svi koji se žele natjecati ili žele izlagati svoje proizvode mogu se prijaviti putem prijavnica koje će biti dostupne na web stranici Općine Tovarnik.

Prethodni članakIsplati li se proizvoditi mahunarke?
Sljedeći članak13. Dani smokava na Krku
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.