Krajem ožujka i početkom travnja na Placi u Svetvinčenti održana je 16. Fešta od Rožic, tradicionalni sajam cvijeća koji je iz godine u godinu sve popularaniji i posjećeniji.

Mnoštvo posjetitelja obišlo je cvjetni sajam na kojem se moglo razgledati i kupiti velik asortiman cvijeća, sukulenata, kaktusa, sadnica maslina, bobičastog voća, stablašica, mediteranskog i začinskog bilja, trajnica i slično.

Mirisi i boje šarolikog cvijeća i drugog bilja ukrasit će vrtove i balkone zadovoljnih kupaca, a i ove godine sajam cvijeća će ostaviti trajnu vrijednost, jer cvijeće će se nakon manifestacije posaditi na Placi u Svetvinčentu i na kandelabrima, a sadnice cvijeća obogatit će i dvorišta osnovnih škola i dječjeg vrtića.

Osim sajma cvijeća, na Placi i u Kaštelu održani su besplatni raznovrsni programi i događanja – od radionica za djelu i odrasle, predavanja, glazbe i nastupa KUD-a Svetvinčenat. Organizator Fešte od Rožic je Udruga Projekt uz podršku Turističke zajednice Općine Svetvinčenat.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakTražimo kooperante u proizvodnji povrća!
Sljedeći članakBijeli sljez je blago sredstvo protiv kašlja
Goran Beinrauch, dipl. ing. agr.
Goran Beinrauch, dipl. ing. agr. Glavni je urednik u Gospodarskom listu u kojem uređuje rubrike održiva poljoprivreda, agroekonomika, povrćarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, zaštita bilja, nove tehnologije i dr. Rođen je 1976.g. u Zagrebu, gdje je završio osnovnu školu, te XI. gimnaziju. Na Agronomskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je na smjeru vrtlarstvo i oblikovanje pejzaža. Na Agronomskom fakultetu je trenutno i doktorand na poslijediplomskom studiju Poljoprivredne znanosti. Desetak godina bavio se uzgojem ukrasnog bilja u vlastitom rasadniku, a radio je i u poljoljekarni kao agronom - savjetnik. U Gospodarskom listu radi od 2010. godine, a glavni je urednik od 2015. godine i producira sadržaje stručne tematike u tiskanim, ali i digitalnim formatima. Od 2014.godine je i tajnik Društva agrarnih novinara Hrvatske. Organizator je i moderator na stručnim skupovima (seminari, konferencije, kongresi...) te panel raspravama, fokus skupinama i radionicama, a sudjeluje i koordinira u raznim nacionalnim i europskim projektima o poljoprivrednoj proizvodnji.