Pretplatnici Gospodarskog lista, jednom mjesečno, uz Gospodarski list, svakog 01. u mjesecu, dobivaju „Savjetnik“ – bilten Hrvatske poljoprivredno – šumarske savjetodavne službe (HPŠSS), u kojem autori članaka – savjetodavci, djelatnici HPŠSS, prenose stručna znanja i preporuke, te savjetuju poljoprivredne proizvođače o raznim granama poljoprivredne proizvodnje, informiraju o aktualnostima u poljoprivredi, te radu stručnih savjetnika na terenu.

Upravo dugogodišnja suradnja Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe s Gospodarskim listom kroz prisutnost savjetodavaca u pisanju stručnih tekstova i savjeta, potaknula je ideju da se na jednom mjestu kroz ovaj Bilten objedini samo mali dio aktualnih savjeta i stručnih aktivnosti Službe, te tako ostvari još bolja komunikacija s poljoprivrednim proizvođačima.

 

U nastavku Vam dajemo mogućnost pregleda i preuzimanja svih objavljenih Savjetnika u 2018. godini


""
""


""


""


""


""


""

Prethodni članakLijeska- najprofitabilnija grana voćarstva u Hrvatskoj
Sljedeći članakPovijest stočarstva Hrvatske
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.