""

Sponzorirani prilog

""Silico-sec® djeluje tako da ošteti vanjski voštani sloj insekta kojeg tretiramo, što rezultira dehidracijom i smrću štetnika. Primjenjuje se preventivno i kurativno, pri čemu treba kontrolirati vlagu i temperaturu. Sastoji se od 100% dijatomejske zemlje koja u sebi sadrži silicij dioksid. Spada u skupinu akaricida i insekticida. Novi je preparat na tržištu i potpuno je prirodan i netoksičan.

Načini tretiranja

Izravna primjena na žitarice:
• na uskladištenim žitaricama preventivno (prije pojave štetnika) u količini 1kg/t
• na uskladištenim žitaricama kurativno (nakon pojave štetnika) u količini 2 kg/t
Broj primjena: 1 godišnje
Način primjene je strojem za primjenu pesticida u obliku prašiva ili ručnim posipavanjem kod uskladištenja na pokretnoj traci (ubacivanjem u žitarice u pokretu). Vrijeme primjene je kod uskladištenja, tijekom prebacivanja ili kod opasnosti od napada Tretiranje površina: Silico-sec® treba nanijeti na suha, čista i prazna skladišta.
• u praznim skladištima 1 kg/100m2 (10 g/m2)
Broj primjena je 10 puta godišnje, a primjenjuje se strojem za primjenu pesticida u obliku prašiva (pištolj za zaprašivanje s kompresorom ili pokretnim motorom) prije uskladištenja, preventivno ili kurativno
• u mlinovima, silosima i plodnim skladištima 1 kg/100 m2
Broj primjena je 12 puta godišnje, a primjenjuje se strojem za primjenu pesticida u obliku prašiva (pištolj za zaprašivanje kompresorom ili pokretnim motorom), preventivno i kurativno. Vlažnost zrna žitarica ne smije biti veća od 14%, dok vlažnost uljane repice ne smije biti veća od 7,5%. Važno je prije primjene skladišta dobro očistiti. Na površini žitarica preparat ostavlja bijelu boju što u konačnici nimalo ne utječe na boju brašna kao ni na kvalitetu konačnog proizvoda. Koristi se i u konvencionalnom i u ekološkom uzgoju. Skladištenje je, ako je pravilno – u suhim i mračnim skladištima u originalnoj ambalaži – neograničeno.

Za sve dodatne informacije o primjeni i djelovanju obratite se u Vaš Pro-eco tim.

""

Prethodni članakKako popraviti mutno i slatko vino?
Sljedeći članakMože li se kuća etažirati ako nema betonsku ploču?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.