Veseli Zagorci zauzeli su Europski trg. Dvodnevna manifestacija „100 % Zagorsko“, koju je Krapinsko-zagorska županija organizirala 13. godinu zaredom, održana je sredinom listopada na Europskom trgu u Zagrebu.

Bila je to manifestacija prodajno – izložbenog značaja na kojoj su predstavljeni poljoprivredni proizvodi. Oni su uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Cilj ove manifestacije bio je zajedničkim snagama kroz prezentaciju proizvoda i usluga promovirati Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga te kao županiju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brendove.

Nudilo se bučino ulje, med, medenjaci, zimnica, povrće, voće, rakije i likeri, sirevi, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi i proizvodi iz tradicijskih kućnih radinosti. Sajam su obišli gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, predsjednik Skupštine Grada Zagreba Joško Klisović i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar koji je rekao:

Na 38 štandova izloženi su proizvodi zagorskih OPG – ova koji su uglavnom nacionalni pobjednici na manifestacijama i ocjenjivanjima organiziranih od strane nadležnih ministarstva. Također, ovdje su i naši turistički djelatnici koji su prezentirali ono što Zagorje nudi novo u turističkoj ponudi. Zagorje se ovom manifestacijom želi na neki način odužiti svim Zagrepčankama i Zagrepčanima. Želi se odužiti našim najodanijim i najbrojnijim gostima. Oni pune naše i toplice, restorane i OPG – ove. Oni znaju cijeniti kvalitetu zagorskih proizvodima i već desetljećima uživaju u zagorskim toplicama.

Zagrebački gradonačelnik, Tomislav Tomašević kao i brojni Zagrepčani, podržao je zagorske OPG-ove kupnjom raznih izloženih zagorskih proizvoda, ponajviše meda i bučinih proizvoda.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje