U ovom članku predstavljamo proizvode Krizza 201 i Xsannti 81. Područje primjene ovih proizvoda je na jagodama, malinama, kupinama i borovnicama. Zadatak im je zaštititi na ekološki prihvatljiv način navedeno voće od bolesti lista (Septoria sp.) i uzročnika sive plijesni (Botrytis sp.).

Sve navedeno voće ima iste probleme tijekom vegetacije, a dodatni problem stvara činjenica da se bere u više navrata jer ne dozrijeva sve u isto vrijeme.

Uspješno sprječavanje razvoja bolesti

Za vrijeme razvoja i sazrijevanja novih plodova u pravilu dolazi do razvoja bolesti i truleži koje se jako brzo šire i prave štetu. Većina takvih nasada ima sustav navodnjavanja bez kojeg nije moguća kvalitetna proizvodnja, pa uz prisustvo temperature nastaju vrlo pogodni uvjeti za razvoj oba navedena problema. S obzirom na svakodnevno branje plodova nije moguć nikakav fungicidni kemijski tretman(karenca). Kriza 201 i Xsannti 81 se nameću kao idealno rješenje za oba problema. Naime, primjenom ovih preparata možete vrlo uspješno spriječiti razvoj bolesti lista i truleži ploda BEZ KARENCE i zaustavljanja berbe. Na takav način možete izvući maksimalan prinos plodova i znatno poboljšati iskoristivost nasada. Kao sekundarna ,ali ne manje važna pojava primjetan je puno manji broj ili potpuni izostanak raznih štetnika koji napadaju navedene kulture.

Nadamo se da će oba proizvoda znatno olakšati i pospješiti Vašu hobi ili komercijalnu proizvodnju.

SAVJET : oba proizvoda primjeniti zajedno s folijarnim gnojivom Mortonic Plus (200g /100l vode)

KRIZZA 201 – Borovnica, malina, kupina i jagoda (Biopesticid):

➤ Zaštita od uzročnika bolesti lista, posebno Septoria sp.

➤ Količina primjene: Pomiješati 1 litru proizvoda KRIZZA 201 sa 100 litara vode

➤ Način primjene: Različitim vrstama prskalica

➤ Vrijeme primjene: Preventivno ili kada se pojave prvi simptomi

➤ Broj tretmana: Više puta tijekom vege- tacije. Ponoviti svakih 8-12 dana ovisno o vremenskim uvjetima

➤ Organski proizvod – 2 u 1 proizvod (biofungicidno i repelentno djelovanje)

➤ Registriran za ekološku proizvodnju – EC regulativa br. 834/2007

➤ Siguran za životnu sredinu

➤ Sigurno rukovanje

➤ Nema ostataka pesticida, kao ni ostataka teških metala

➤ Nema karencu

➤ Pogodan za hobi i profesionalnu upotrebu


XSANNTI 81 (Biopesticid):

➤ Preventivna zaštita jagoda od uzročnika sive plijesni (truleži) (Botrytis sp.)

➤ Količina primjene: Pomiješati 2 litra proizvoda Xsannti 81 sa 100 litara vode

➤ Način primjene: Traktorskim prskalicama

➤ Vrijeme primjene: Preventivno, od sredine cvjetanja do berbe, a može i u toku berbe

➤ Broj tretmana: Nekoliko puta u toku vegetacije, ponavljati na 7 -10 dana ovisno o vremenskim uvjetima

➤ Organski proizvod – 2 u 1 proizvod (biofungicidno i repelentno djelovanje) Registriran za ekološku proizvodnju – EC regulativa No 834/2007

➤ Ne zagađuje životnu sredinu

➤ Sigurno i jednostavno rukovanje

➤ Nema ostataka pesticida, kao ni ostataka teških metala

➤ Nema karencu

➤ Pogodan kako za hobiste, tako i za profesionalnu proizvodnju

➤ Bolje skladištenje i transport plodova

➤ Ujednačeni plodovi

➤ Ne oštećuje prskalice

Do idućeg članka srdačan pozdrav od Morpho Agra!

Prethodni članakKreiran novi školski vrt u OŠ Pribislavec
Sljedeći članakProduljen rok za prijave na ARIA natječaj
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.