Plodovi koji jako pridonose mršavljenju su i mladi kokosovi orasi. Oni su puni ukusne kokosove vode i poneki plodovi sadrže i do 0,5 litara tog nektara. Kokosi su vrlo hranjivi, bogati vlaknima i prepuni esencijalnih vitamina i minerala.

Svježi kokosovi orasi mogu biti mladi ili zreli. Mladi kokosovi orasi imaju zelenu ili bijelu ljusku (gdje je zelena ljuska oguljena). To su tipično azijski kokosi. Postoji i poznatija sorta smeđih vlakana, ali to je zreliji kokos. Mladi kokosovi orasi sadrže više vode i meko meso poput gela, dok zreli kokosovi imaju čvrsto meso i manje vode.

Iako je kokosovo ulje mast, ono je za razliku od visokokalorične, kolesterolom natopljene, dugolančane zasićene masti, bogato masnom kiselinom srednjeg lanca koja može pomoći u jačanju metabolizma i pomoći u gubitku masti. Ubrzava metabolizam i umjesto da se masnoća lijepi za masno tkivo, ono omogućuje da postojeće sagorijeva. Također pomaže detoksikaciju organizma i uravnotežuje probavni trakt.

Izvrsni za zdravlje

Voda u mladom kokosu jedan je od najvećih izvora elektrolita, koji su odgovorni za pravilno hidratiziranje tijela kako bi mišići i živci mogli pravilno funkcionirati. Stoga je korisnije piti vodu iz mladog kokosa nakon intenzivnog treninga, nego komercijalne sportske napitke s reklama.

Kokosova voda je niskokalorična, sa zanemarivom količinom ugljikohidrata i šećera, a gotovo je potpuno bez masti. Osim toga, bogata je askorbinskom kiselinom, vitaminima B i proteinima. Nadalje, meko meso unutar kokosa pomaže obnoviti oštećenje oksidativnog tkiva i sadrži izvor zdravih masti, proteina i raznih vitamina i minerala. Podržava zdravlje imunološkog sustava: djeluje antivirusno, antibakterijski, protiv gljivica i parazita. Pruža prirodni izvor brze energije i poboljšava fizičku i sportsku izvedbu. Poboljšava probavu i apsorpciju hranjivih tvari, vitamina i minerala i poboljšava lučenje inzulina i simptome povezane s dijabetesom.

Također pomaže u zaštiti tijela od karcinoma smanjenjem inzulina i uklanjanjem slobodnih radikala koji uzrokuju prerano starenje i degenerativne bolesti. Smanjuje i rizik od srčanih bolesti i poboljšava dobar kolesterol (HDL) i podržava rad štitnjače. Pomaže u zaštiti od bolesti bubrega i infekcije mokraćnog mjehura i potiče gubitak težine. Ima ulogu i u održavanju kose i kože zdravim i mladolikim izgledom, sprječava bore, opuštenu kožu, staračke pjege i pruža zaštitu od sunca.

Zdrave, hranjive i ukusne egzotične plodove i biljke koje pomažu vašem zdravlju možete nabaviti u Exotic Kingu www.exotic-king.com.

mladi kokosovi orasi