width=Tijesto:
– 3 jaja
– 15 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 dcl ulja
– 1,5 dcl mlijeka
– 25 dag brašna
– 1 prašak za pecivo

Punjenje:
– 2 žlice mlijeka
– 4-5 žlica Nutelle
– 10 dag crne čokolada za kuhanje
– mrvice ili marcipan za ukrašavanje
– čačkalice za ražnjiće

Izmutite jaja i šećer, dodajte mlijeko i ulje, brašno i prašak za pecivo te ispecite biskvit. Hladan biskvit obrežite, skinite mu koru, kako biste dobili čisti biskvit bez rumenila kore. Izmrvite ga rukom ili mikserom, te dodajte 2 žlice mlijeka, i Nutellu. Kad se svi sastojci sjedine napravite kuglice i ostavite ih da se ohlade. Potom rastopite čokoladu (možete joj dodati malo vrhnja). Zatim svaku čačkalicu umočite u čokoladu i zabodite u kuglice, te ostavite nekoliko minuta da se čokolada stegne. Nakon toga umočite kuglice u čokoladu i ukrasite po vlastitoj mašti. Tortice možete poslužiti u dubokoj čaši ili ih zabosti u stiropor kojeg ste prethodno omotali ukrasnim papirom.

Prethodni članakKeksi s cimetom
Sljedeći članakLedene zvijezdice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.