Keksi s cimetom

191

– 25 dag pšeničnog brašna
– 1 žlicica praška za pecivo
– 12,5 dag šećera
– 1 vrečica vanilin šećera
– ½ bočice esencije ruma
– 1 puna žlica cimeta
– ½ ravne žlicice mljevenih klinčica
– ½ ravne žličice mljevenog muškatnog oraščića
– 1 jaja
– 7,5 dag maslaca
– 7,5 dag mljevenih badema

Izmiješajte brašno i prašak za pecivo i u sredini napravite udubljenje. Stavite šećer, vanilin šećer, začine i jaje i izradite žitku masu. Dodajte maslac narezan na komadiće. Pospite ga mljevenim bademima pa od svih sastojaka zamijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga na debljinu od 3-4 mm. Izrežite različite oblike, ili pobrašnite drvene oblike za medenjake pa u udubljenja utisnite tijesto. Namastite lim za pečenje pa na njega složite kolačiće. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta na 190 º.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakWellingtonski biftek
Sljedeći članakČoko – pops
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.