– 25 dag pšeničnog brašna
– 1 žlicica praška za pecivo
– 12,5 dag šećera
– 1 vrečica vanilin šećera
– ½ bočice esencije ruma
– 1 puna žlica cimeta
– ½ ravne žlicice mljevenih klinčica
– ½ ravne žličice mljevenog muškatnog oraščića
– 1 jaja
– 7,5 dag maslaca
– 7,5 dag mljevenih badema

Postupak:

Izmiješajte brašno i prašak za pecivo i u sredini napravite udubljenje. Stavite šećer, vanilin šećer, začine i jaje i izradite žitku masu. Dodajte maslac narezan na komadiće. Pospite ga mljevenim bademima pa od svih sastojaka zamijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga na debljinu od 3-4 mm.

Izrežite različite oblike, ili pobrašnite drvene oblike za medenjake pa u udubljenja utisnite tijesto. Namastite lim za pečenje pa na njega složite kolačiće. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta na 190 º.

Prethodni članakWellingtonski biftek
Sljedeći članakČoko – pops
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.