width=– 50 dag brašna
– 2 dag kvasca
– 8 dag šećera
– 250 ml mlijeka
– 10 dag rastopljenog maslaca
– prstohvat soli
– 2 jaja
– šećer u prahu za dekoraciju

Umijesite tijesto iz svih navedenih sastojaka i ostavite ga 1 sat na toplom mjestu. Nakon toga tijesto razvaljajte da bude jako tanko, te ga razrežite i smotajte u manje pužice. Stavite ih na namašćen lim i pecite 20 minuta na 175 ºC dok ne postanu zlatno žuti. Ukrasite šećerom u prahu.

Prethodni članakLatte Macchiato
Sljedeći članakKikiriki kolač
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.