Krema od bobica

Sastojci:
300 g crnog ribiza
100 g crvenog ribiza
120 g šećera
1 vanilin šećer
250 g svježeg sira
200 g mascarponea
150 ml vrhnja za šlag
100 g keksića od badema
3 žlice listića badema
nekoliko listića metvice za ukrašavanje
Priprema:
Ribize operite i ostavite da se ocijede. Crnomu uklonite peteljke te ga pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Stavite ga u duboku zdjelu te ga izmiksajte štapnim mikserom. Smjesu potom procijedite kroz fino cjedilo. Svježi sir pomiješajte s mascarponeom. U to umiješajte pire od ribiza. Stucite vrhnje za kuhanje i umiješajte ga. Pola količine keksića stavite jedan pokraj drugoga u 4 desertne posudice ili u jednu veliku posudu. Na njih potom stavite pola kreme. Preostale keksiće složite po tome i po njima premažite preostalu kremu. Zatim nakratko stavite u hladionik. Listiće badema nasuho popržite u teflonskoj tavi, da poprime zlatnožutu boju. Zatim ih ostavite da se malo ohlade. Izvadite posudu s kremom iz hladionika, po kremi raspodijelite listiće badema i crveni ribiz. Ukrasite listićima metvice i poslužite.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.