Punjena lubenica

Sastojci:
1 lubenica teška 3 – 4 kg
2 jabuke
1 vanilin šećer
20 dag svijetlog grožđa
2 breskve
20 dag ribizla
nasjeckane pistacije ili orahe
limunov sok
listiće metvice (mente) za ukras

Priprema:
Operite lubenicu. Odrežite joj dio na dnu, da čvrsto stoji. Prorežite je malo iznad polovice tako da rub bude cik-cak. Izdubite meso iz obje nejednake polovice pa narežite na kockice. Pritom odstranjujte koštice, te ujedno skupljajte sok što ga ispušta. Očistite, operite i dobro ocijedite voće, a po potrebi i obrišite. Narežite. Pomiješajte sok od lubenice s limunovim sokom. Zasladite i umiješajte u voće. Napunite izdubljeni donji dio lubenice i stavite u hladnjak.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.