– 35 dag glatkog brašna
– 2 žlice vrhnja
– 10 dag maslaca
– 12 dag šećera u prahu
– 1 vrećica vanilin šećera
– 1 jaje
– 1 čep ruma
– prstohvat soli
– korica 1 limuna
– 1/2 praška za pecivo
– 20 dag voća po želji
– preljev za torte
– krokant
Za košarice razmutite jaje sa šećerima, dodajte omekšali maslac i ostale sastojke, te s brašnom i praškom za pecivo zamijesite tijesto. Kidajte komade za kalupe te ih ravnomjerno rasporediti u što tanjem sloju. Izbockajte čačkalicom. Košarice staviti na lim i pecite 20tak minuta u zagrijanoj pećnici na 180°C. Ohladite košarice i napunite voćem. Zatim napravite preljev za torte, pomiješajte ga s rumom i svaku košaricu zalijte s jednom žlicom preljeva da se voće učvrsti. Rubove košarica ukrasite krokantom.