width=– 35 dag glatkog brašna
– 2 žlice vrhnja
– 10 dag maslaca
– 12 dag šećera u prahu
– 1 vrećica vanilin šećera
– 1 jaje
– 1 čep ruma
– prstohvat soli
– korica 1 limuna
– 1/2 praška za pecivo
– 20 dag voća po želji
– preljev za torte
– krokant

Za košarice razmutite jaje sa šećerima, dodajte omekšali maslac i ostale sastojke, te s brašnom i praškom za pecivo zamijesite tijesto. Kidajte komade za kalupe te ih ravnomjerno rasporediti u što tanjem sloju. Izbockajte čačkalicom. Košarice staviti na lim i pecite 20tak minuta u zagrijanoj pećnici na 180°C. Ohladite košarice i napunite voćem. Zatim napravite preljev za torte, pomiješajte ga s rumom i svaku košaricu zalijte s jednom žlicom preljeva da se voće učvrsti. Rubove košarica ukrasite krokantom.

Prethodni članakPjenasta torta s limunom
Sljedeći članakKolač od mente
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.