Podloga:
Gotova svjetla biskvitna podloga za tortu Ø 26 cm
2 slastičarske beze podloge Ø 26 cm
Krema:
– 70 dag jagoda
– 4 žlice rakije od trešanja
– 2 žlice šećera u prahu
– 5 dl slatkog vrhnja
– 1 kremfiks
– 2 vanilin šećera
Ukrašavanje:
– 2 dl slatkog vrhnja
– 1 vanilin šećer
– 5 dag jagoda
Priprema: Očišćene i oprane jagode razrežite na četvrtine i poškropite rakijom od trešanja, pospite šećerom u prahu i ostavite oko 2 sata neka se dobro natope. Čvrsto istucite slatko vrhnje pomiješano s kremfiksom i vanilin šećerom, te u njega lagano umiješajte marinirane jagode.
Postupak: Gotovu biskvitnu podlogu položite na tanjur za tortu i oko nje namjestite obruč za tortu. Polovicu tučenog slatkog vrhnja s jagodama razmažite na biskvitnu podlogu, pokrijte beze podlogom i lagano pritisnite. Na to razmažite ostatak tučenoga slatkog vrhnja s jagodama i pokrijte drugom beze podlogom. Tortu ostavite najmanje 5 sati u zamrzivaču.
Ukrašavanje: Odstranite obruč i tortu prije posluživanja ukrasite tučenim slatkim vrhnjem. Slatko vrhnje s vanilin šećerom istucite u šlag pa time premažite cijelu tortu i ukrasite jagodama.
Recept iz knjige Torte bez pećnice