PODLOGA:
– Gotova svijetla biskvitna podloga ø 26 cm
– Tri slastičarske beze podloge ø 26 cm
KREMA:
– 2 pudinga od čokolade
– 5 dag čokolade za kuhanje
– 5 dl mlijeka
– 5 žlica šećera
– 10 dag maslaca
– 3 žumanjka
– 5 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Prašak za puding razmutiti s malo mlijeka i zakuhajte u ostatak mlijeka. Ohladite povremeno miješajući da se ne stvori korica. Pjenasto izradite maslac sa šećerom u prahu i žumanjcima, pa dodajte kuhanom pudingu i sve dobro izradite. Dio kreme ostavite za ukrašavanje. Čvrsto istucite slatko vrhnje.
Postupak:
Biskvitnu podlogu položite na tanjur za posluživanje torte i premažite trećinom čokoladne kreme, a kremu tučenim slatkim vrhnjem. Sve lagano pritisnite beze podlogom. Ponovite postupak tako da završite s tučenim slatkim vrhnjem. Tučenim slatkim vrhnjem premažite cijelu tortu i ukrasite rub ostatkom čokoladne kreme. Ostavite u hladnjaku do drugog dana kako bi se krema stisnula i beze kore malo otpustile.
Savjet:
Stranice torte ukrasite prženim listićima badema i čokoladnim bombonima.
Recept iz knjige Torte bez pećnice