kore:
– 21 bjelanjak
– 350 g šećera
– 300 g lješnjaka
– 3 žlice oštrog brašna
krema:
– 21 žumanjak
– 3 pudinga od vanilije
– 6 žlica oštrog brašna
– 1 l mlijeka
– 80 g šećera
– 250 g maslaca
– 2 šlag pjene
– 100 ml mlijeka
– 300 g Milka čokolade s lješnjacima
– 300 g Milka bijele čokolade
Odvojite 7 bjelanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg, a zatim umiješajte 150 g šećera. Sameljite 100 g lješnjaka, dodajte 1 žlicu brašna i lagano umiješajte u pripremljeni snijeg. Smjesu izlijte u kalup za torte, prekrivenog papirom za pečenje i pecite na 180°C 20-tak min. Na isti način s preostalim bjelanjcima, šećerom, lješnjacima i brašnom ponovite isti postupak još dva puta sve dok ne dobijete 3 kore biskvita. Sve žumanjke, puding i brašno promiješajte kako bi napravili kremu, te po potrebi dodajte malo mlijeka. Preostalo mlijeko i šećer zakuhajte, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu od žumanjaka. Zatim vratite na vatru i uz miješanje kratko kuhajte, pazeći da ne zagori. Kremu ohladite uz povremeno miješanje, pa umiješajte maslac. šlag pjenu uspite u 100 ml mlijeka i umiješajte u čvrsti šlag. Zatim šlag umiješajte u kremu, te je podijelite na dva dijela. U jednu polovicu umiješajte tamnu čokoladu otopljenu na pari, a u drugu polovicu bijelu čokoladu. Kremu dobro ohladiti prije nanošenja na biskvitnu koru. Na biskvitnu koru stavite polovicu tamne kreme, te položite drugu biskvitnu koru, premažite je polovicom bijele kreme, zatim stavite treću koru. Tortu na kraju premažite s ostatkom krema izvana i ukrasite lješnjacima.