width=kore:
21 bjelanjak
350 g šećera
300 g lješnjaka
3 žlice oštrog brašna
krema:
21 žumanjak
3 pudinga od vanilije
6 žlica oštrog brašna
1 l mlijeka
80 g šećera
250 g maslaca
2 šlag pjene
100 ml mlijeka
300 g Milka čokolade s lješnjacima
300 g Milka bijele čokolade

Odvojite 7 bjelanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg, a zatim umiješajte 150 g šećera. Sameljite 100 g lješnjaka, dodajte 1 žlicu brašna i lagano umiješajte u pripremljeni snijeg. Smjesu izlijte u kalup za torte, prekrivenog papirom za pečenje i pecite na 180°C 20-tak min. Na isti način s preostalim bjelanjcima, šećerom, lješnjacima i brašnom ponovite isti postupak još dva puta sve dok ne dobijete 3 kore biskvita. Sve žumanjke, puding i brašno promiješajte kako bi napravili kremu, te po potrebi dodajte malo mlijeka. Preostalo mlijeko i šećer zakuhajte, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu od žumanjaka. Zatim vratite na vatru i uz miješanje kratko kuhajte, pazeći da ne zagori. Kremu ohladite uz povremeno miješanje, pa umiješajte maslac. šlag pjenu uspite u 100 ml mlijeka i umiješajte u čvrsti šlag. Zatim šlag umiješajte u kremu, te je podijelite na dva dijela. U jednu polovicu umiješajte tamnu čokoladu otopljenu na pari, a u drugu polovicu bijelu čokoladu. Kremu dobro ohladiti prije nanošenja na biskvitnu koru. Na biskvitnu koru stavite polovicu tamne kreme, te položite drugu biskvitnu koru, premažite je polovicom bijele kreme, zatim stavite treću koru. Tortu na kraju premažite s ostatkom krema izvana i ukrasite lješnjacima.

Prethodni članakCrno-bijela pita
Sljedeći članakUzgoj gljiva može biti unosan
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.