Biskvit:
2 šalice oštrog brašna
2 šalice šećera
6 žlica kakaa width=
2 jaja
prstohvat soli
3 žličice praška za pecivo
100 ml ulja
200 ml mlijeka
200 ml vrele vode
Mousse:
5 žumanjaka
50 g šećera
240 g čokolade
80 ml mlijeka
400 ml slatkog vrhnja

Pomiješajte sve suhe sastojke u jednoj posudi a u drugoj posudi pomiješajte jaja, ulje i mlijeko. Zatim promiješajte sve suhe i tekuće sastojke i miksajte dok se smjesa ne sjedini. Zatim dodajte vrelu vodu. Pecite u dvije kore na 180 ºC, 30 min. Za mousse: izmiksajte žumanjke s šećerom. Zagrijte mlijeko i 60 ml vrhnja te dodajte u žumanjke. Sve zajedno prebacite na paru i miješajte pjenjačom dok se ne zgusne. Zatim dodajte izlomljenu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Ohladite na soboj temperaturi te dodajte u ostatak izrađenog slatkog vrhnja. Dobivenu smjesu prelijte preko biskvita i ukrasite čokoladnim preljevom i voćem po želji.

Prethodni članakKesten kraljica
Sljedeći članakDonacije jabuka i mandarina u humanitarne svrhe- najnoviji podaci: 223 proizvođača želi donirati 3 tisuće tona voća
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.