Podloga:
Gotova svjetla biskvitna podloga – jedan sloj Ø 26 cm
Krema:
– 1 želatina u prahu
– 50 dag nemasnog
– kravljeg sira
– 10 dag šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 2 dl bijelog vina
– 5 dl slatkog vrhnja
Nadjev:
50 dag miješanog voća (kivi, mandarine, breskve iz kompota, kruške, jagode, dinje)
Preljev za tortu:
– 1 pakiranje svijetlog preljeva za tortu
– 1 žličica šećera
– 2,5 dl soka od jabuka
Priprema kreme: Želatinu namočite u 1 dl vina i ostavite oko 10 min. da nabubri. Sir pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i ostatkom vina u kremastu smjesu bez grudica. Želatinu namočenu u vinu rastopite na pari i dodajte smjesi sa sirom. Čim se počne stvrdnjavati, lagano u nju umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Priprema nadjeva: Voće očistite i izrežite na što tanje kriške.
Priprema preljeva: Preljev pripremite prema naputku na pakovanju preljeva za tortu.
Postupak: Podlogu stavite na pladanj na kojem ćete tortu poslužiti. Oko podloge namjestite obruč kalupa za tortu. Kremom premažite podlogu torte u kalupu i stavite pola sata u zamrzivač da se krema stisne. Na stisnutu kremu složite pripremljeno voće. Pripremljenom želatinom prelijte voće na torti i ostavite da želatinozni preljev postane čvrst. Prije posluživanja uklonite obruč kalupa za tortu.
Savjet: Ukoliko tortu pripremate za djecu umjesto bijelog vina možete staviti istu količinu jabučnoga ili narančinog soka. Vrijeme pripreme: 20 min.
Recept iz knjige Torte bez pećnice