Podloga:
Gotova svijetla biskvitna podloga – tri sloja, ø 26 cm
Limunova krema:
– 12 dag maslaca
– 12 dag šećera
– 4 žumanjka
– 1,25 dl limunovog soka (3-4 limuna)
Krema od maslaca:
– 1 puding od vanilije
– 6 dag šećera
– 5 dl mlijeka
– 25 dag razrađenog maslaca
Priprema limunove kreme: Umutite žumanjke i šećer, dodajte margarin i kuhajte na pari. Postupno dodajte limunov sok. Ohladite stalno miješajući.
Priprema kreme od maslaca: Puding i šećer zakuhajte u mlijeku. Hladite povremeno miješajući da se ne stvori korica. U hladno dodajte stalno miješajući žlicu po žlicu izrađenog maslaca.
Postupak : Položite biskvitnu podlogu na pladanj i na nju stavite pola limunove kreme, pokrijte drugom podlogom i premažite ostatkom limunove kreme pa pokrijte trećom podlogom. Cijelu tortu premažite polovicom kreme od maslaca. Ostatak kreme stavite u vrećicu za štrcanje i ukrasite tortu. Po želji, tortu ukrasite i limunovim kriškama ili želeom od limuna, a sa strane prženim i na listiće narezanim bademima.
Recept iz knjige Torte bez pećnice