Sastojci:

✦1000 ml mlijeka

✦3 pudinga od vanilije

✦200 g šećera

✦250 g maslaca ili margarina

✦200 g mljevenih keksa

✦150 g kokosovog brašna

✦200 g prženih mljevenih oraha ili lješnjaka

✦3 velike žlice Nutelle ili nekog drugog čoko namaza

Priprema: U 200 ml mlijeka razmutiti puding, a ostatak mlijeka sa šećerom staviti kuhati. Ukuhati puding ulijevajući u tankom mlazu i cijelo vrije­me miješajući pjenjačom, pa kuhati na srednjoj temperaturi nekoliko minuta dok se ne zgusne. Maknuti sa štednjaka, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi. Ohlađeno izraditi mikserom, pa dodati omekšan maslac sobne temperature i dobro sjediniti.

Kremu podijeliti na 3 jednaka di­jela. U prvi dio umiješati mljevene kekse, u dru­gi kokosovo brašno, a u treći pržene i mljevene orahe i 3 žlice Nutelle. Na ukrasni tanjur staviti podesivi okvir za torte 24 cm, a iznutra ga obložiti acetatnom folijom radi lakšeg odvajanja kasnije. Rasporediti kremu s keksima i poravnati, pa kre­mu s kokosovim brašnom. Na kraju rasporediti kremu od oraha i Nutelle. Staviti tortu u hladnjak na nekoliko sati, a najbolje preko noći.

Dekoracija:

✦1 šlag pjena

✦150 – 200 ml mlijeka

Priprema: Maknuti podesivi okvir i ukrasiti šlag pjenom umućenom s mlijekom prema uputama. Umjesto šlag pjene možete koristiti 200 ml umu­ćenog vrhnja za šlag.

Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice

Prethodni članakCheesecake tortice od malina
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.