Pripremite:
– 30 dag jogurta 
– 10 dag šećera 
– 6 listića želatine 
– ½ limuna 
– 4 cl likera (po želji) 
– 250 ml vrhnja 
– 4 banana 
– 1 gotova svijetla kora za tortu 
– 1 gotova tamna kora za tortu 
– 200 ml vrhnja 
– 3 dag šećera 
– 2 dag sjeckanih pistacija 
– 6 banana 
– 1 vrećica preljeva za torte (bezbojan) 
– 125 ml bijelog, slatkog vina 
– 4 dag šećera 
– sok od limuna
Priprema:
Svijetlu koru stavite na pladanj te obložite obručem za torte.
Iscijedite sok od limuna.
Za kremu pomiješajte jogurt sa šećerom. Stavite želatinu u vodu da omekša, te je istisnite. Sok od limuna kuhajte, dodajte želatinu, skinite s vatre, te dobro miješajte. Dodajte kremi zajedno s likerom. Vrhnje istucite i isto dodajte kremi. Nakon toga ogulite banane, prepolovite i nasjeckajte. 1/3 kreme raspodijelite pa kori. Posložite banane i premažite kremom. Prekrijte tamnom korom i ponovite postupak. Tortu ostavite 3-4 sata u hladnjaku.
200 ml vrhnja istucite zajedno sa šećerom. Otklonite obruč s torte, te premažite tortu s vrhnjem. Preljev pripremite prema uputama na vrećici zajedno s vinom i šećerom.
Banane ogulite i nasjeckajte. Pomiješajte s limunovim sokom i rasporedite po torti. Nanesite ohlađeni preljev za torte, ukrasite nasjeckanim pistacijama i prije posluživanje stavite još barem 2 sata u hladnjak.
  
		







