Podloga:
✦200 g Oreo keksa
✦50 g maslaca ili margarina
Priprema: Samljeti kekse i pomiješati ih sa otopljenim maslacem. Utisnuti u kalup za torte promjera 20 cm (za kalup 28 cm koristiti duple smjese), obložen acetatnom folijom. Staviti u hladnjak.
Krema od tamne čokolade:
✦250 ml vrhnja za šlag
✦150 g čokolade za kuhanje
✦4 g mljevene želatine
Priprema:100 ml vrhnja za šlag i čokoladu izlomljenu na kockice zagrijavati na najmanjoj temperaturi uz miješanje dok se ne otopi. Želatinu pomiješati sa 2 žlice hladne vode, ostaviti da nabubri, pa otopiti na najmanjoj temperaturi i umiješati u vruću čokoladu. 150 ml vrhnja za šlag izmiksati u meki šlag, pa dodati u mlaku čokoladu i sjediniti mikserom na najmanjoj brzini. Izliti na podlogu i staviti u zamrzivač na oko 20 minuta.
Krema od mliječne čokolade:
✦250 ml vrhnja za šlag
✦150 g mliječne čokolade
✦4 g mljevene želatine
Priprema: Postupak je isti kao i za kremu od tamne čokolade. Kremu izliti na ohlađenu kremu od tamne čokolade i staviti u zamrzivač na 20 minuta.
Krema od bijele čokolade:
✦250 ml vrhnja za šlag
✦150 g bijele čokolade
✦4 g mljevene želatine
Priprema: Postupak je isti kao i za kremu od tamne čokolade. Kremu izliti na ohlađenu kremu od mliječne čokolade i tortu staviti u hladnjak na nekoliko sati, a najbolje preko noći.
Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice