Podloga:

✦200 g Oreo keksa

✦50 g maslaca ili margarina

Priprema: Samljeti kekse i pomiješati ih sa otopljenim maslacem. Utisnuti u kalup za torte promjera 20 cm (za kalup 28 cm koristiti duple smjese), obložen acetatnom folijom. Staviti u hladnjak.

Krema od tamne čokolade:

✦250 ml vrhnja za šlag

✦150 g čokolade za kuhanje

✦4 g mljevene želatine

Priprema:100 ml vrhnja za šlag i čokoladu izlomljenu na kockice zagrijavati na najmanjoj temperaturi uz miješanje dok se ne otopi. Želatinu pomiješati sa 2 žlice hladne vode, ostaviti da nabubri, pa otopiti na najmanjoj temperaturi i umiješati u vruću čokoladu. 150 ml vrhnja za šlag izmiksati u meki šlag, pa dodati u mlaku čokoladu i sjediniti mikserom na najmanjoj brzini. Izliti na podlogu i staviti u zamrzivač na oko 20 minuta.

Krema od mliječne čokolade:

✦250 ml vrhnja za šlag

✦150 g mliječne čokolade

✦4 g mljevene želatine

Priprema: Postupak je isti kao i za kremu od tamne čokolade. Kremu izliti na ohlađenu kremu od tamne čokolade i staviti u zamrzivač na 20 minuta.

Krema od bijele čokolade:

✦250 ml vrhnja za šlag

✦150 g bijele čokolade

✦4 g mljevene želatine

Priprema: Postupak je isti kao i za kremu od tamne čokolade. Kremu izliti na ohlađenu kremu od mliječne čokolade i tortu staviti u hladnjak na nekoliko sati, a najbolje preko noći.

Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice

Prethodni članakŠto učiniti nakon berbe ?
Sljedeći članakSvi koji uzgajate i uživate u povrću i cvijeću  naći ćete u Tuhelju korist, znanje i sreću!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.