Podloga:

✦200 g Oreo keksa

✦50 g maslaca ili margarina

Priprema: Samljeti kekse i pomiješati ih sa otopljenim maslacem. Utisnuti u kalup za torte promjera 20 cm (za kalup 28 cm koristiti duple smjese), obložen acetatnom folijom. Staviti u hladnjak.

Krema od tamne čokolade:

✦250 ml vrhnja za šlag

✦150 g čokolade za kuhanje

✦4 g mljevene želatine

Priprema:100 ml vrhnja za šlag i čokoladu izlomljenu na kockice zagrijavati na najmanjoj temperaturi uz miješanje dok se ne otopi. Želatinu pomiješati sa 2 žlice hladne vode, ostaviti da nabubri, pa otopiti na najmanjoj temperaturi i umiješati u vruću čokoladu. 150 ml vrhnja za šlag izmiksati u meki šlag, pa dodati u mlaku čokoladu i sjediniti mikserom na najmanjoj brzini. Izliti na podlogu i staviti u zamrzivač na oko 20 minuta.

Krema od mliječne čokolade:

✦250 ml vrhnja za šlag

✦150 g mliječne čokolade

✦4 g mljevene želatine

Priprema: Postupak je isti kao i za kremu od tamne čokolade. Kremu izliti na ohlađenu kremu od tamne čokolade i staviti u zamrzivač na 20 minuta.

Krema od bijele čokolade:

✦250 ml vrhnja za šlag

✦150 g bijele čokolade

✦4 g mljevene želatine

Priprema: Postupak je isti kao i za kremu od tamne čokolade. Kremu izliti na ohlađenu kremu od mliječne čokolade i tortu staviti u hladnjak na nekoliko sati, a najbolje preko noći.

Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Rocher torta