Prvi dio 6. Festivala maslina u Zagrebu uspješno je održan. Rezultati ocjenjivanja 288 uzoraka maslinovog ulja iz 4 države objavljeni su na mrežnoj stranici organizatora: wwww.zagreboliveinstitute.hr/hr/aktivnost-udruge/odrzan-6.- festival – maslina -u-zagrebu-2021.-167

Upravo smo saznali da je odobreno održavanje i drugog dijela festivala, prodajne izložbe maslinovog ulja i drugih proizvoda od maslina. Veseli nas da će se prodajni sajam održati u subotu i nedjelju 5. i 6. lipnja u Zagrebu na Trgu bana Jelačića.

Sajam će biti otvoren u subotu od 9 – 19 sati i u nedjelju od 9 do 17 sati.

Očekujemo da će nakon višemjesečne zabrane ovakvih događaja građani Zagreba s interesom posjetiti ovu prodajnu izložbu i kušati i kupiti najbolja ulja iz cijele Hrvatske, od Istre do Dalmacije.

Prethodni članakNastavak školskog mednog dana i u 2021.
Sljedeći članakHidrolat – cvjetna vodica za zdravlje kože
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.