ADVANTAGE AUSTRIA Zagreb u suradnji s Uredom atašea Saveznog ministarstva poljoprivrede, regija i turizma pri Austrijskom Veleposlanstvu u Zagrebu, Ministarstvom poljoprivrede Republike Hrvatske, Zagrebačkim inovacijskim centrom ZICER kao i drugim partnerima iz Hrvatske i Austrije poziva na 

Poslovni susret SMART AGRICULTURE

16. lipnja 2021. u Zagrebačkom inovacijskom centru ZICER

Sudjelovanje na Poslovnom susretu je besplatno uz prijavu do 14.06.2021.:

U fokusu su EU-poticaji za projekte digitalizacije i nove tehnologije u hrvatskoj poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji. Hrvatska će u financijskoj perspektivi 2021. – 2027. imati pristup više od 5 milijardi eura EU fondova za poljoprivredu. Stručnjaci iz Ministarstva poljoprivrede predstavit će nove mjere ruralnog razvoja u predstojećem programskom razdoblju. Težište novih mjera bit će na digitalizaciji, pametnoj i održivoj poljoprivredi.

Nakon toga, austrijske i hrvatske tvrtke imat će priliku razmijeniti iskustava, tehnologije, znanje, inovacije i primjere dobre prakse na područjima pametne i precizne poljoprivrede, smart farminga te ekološke i održive proizvodnje i održati B2B poslovne razgovore.

U sklopu događanja svoje proizvode, usluge, iskustva i znanja na području pametne poljoprivrede predstavit će 8 austrijskih tvrtki:

·         AUSTRIA BIO GARANTIE GMBH / Austria Bio Garantie d.o.o.
·         CNH INDUSTRIAL ÖSTERREICH GMBH
·         GLENDOR HOLDING GMBH
·         HSR HEUTROCKNUNG SR GMBH
·         ING. MARKUS GERHARD HABISCH, MAGROS E.U.
·         PESSL INSTRUMENTS GMBH
·         SCHAUER AGROTRONIC GMBH / Schauer Agra d.o.o.
·         SMAXTEC ANIMAL CARE GMBH

Više informacija i kontakte austrijskih sudionika pronaći ćete u BROŠURI.

Poljoprivreda i prehrambena industrija važni su prema izvozu orijentirani sektori austrijskog gospodarstva. Austrijske tvrtke modernim tehnologijama, rješenjima i inovacijama nametnule su se kao vodeće u svijetu. Svojim poznavanjem tržišta te poštivajući specifične potrebe svojih klijenata isporučuju vrhunske poljoprivredne tehnologije kao što su strojevi za sijanje, traktori i uređaji za žetvu, stajska postrojenja, aplikacije i sustavi za nadzor životinjske proizvodnje i smart farming.

Iskoristite priliku, informirajte se o nadolazećim EU-fondovima, suvremenim tehnologijama i rješenjima za pametnu poljoprivredu. Također, dogovorite B2B poslovne sastanke s austrijskim predstavnicima.

Broj sudionika je ograničen, stoga rezervirajte na vrijeme svoje mjesto!

Napomena: Poslovni susret će se održati UŽIVO, uz prethodnu prijavu i pridržavanje epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite RH. 

Dodatne informacije pronaći ćete na službenoj stranici: POSLOVNI SUSRET SMART AGRICULTURE, a za pitanja kontaktirajte organizatora:

ADVANTAGE AUSTRIA ZAGREB

Austrijsko Veleposlanstvo – Trgovinski odjel
Ilica 12/2. kat
HR-10000 Zagreb

T +385 1 488 19 00
F +385 1 488 19 12

zagreb@advantageaustria.org
www.advantageaustria.org/hr

advantage austria zagreb smart agriculture
http://www.advantageaustria.org/hr

Prethodni članakSvijetla ruanska patka – rijetka i zaštićena
Sljedeći članak250 milijuna za ulaganja u vrtiće, tržnice i infrastrukturu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.