Tvrtka Eko-Terra, koja od 2004.g. prodaje poljoprivredne strojeve i rezervne dijelove, te obavlja servis poljoporivredne mehanizacije, a od 2006. g. uspješno surađuje s proizvođačem poljoprivrednih strojeva CLAAS održala je 3. i 4. lipnja Dane otvorenih vrata u Nedelišću.

Novitete i izložene strojeve, traktore, kombajne, prikolice, strojeve zelene linije i dr. vidjelo je više od 1000 posjetitelja. Dani otvorenih vrata održali su se u novom reprezentativnom objektu – prodajno-servisnom centru koji se nalazi u Poslovnoj zoni Gorčica u Nedelišću.

Prodajno servisni centar poljoprivrednih strojeva ukupne je površine 1.750 m2. Sastoji se od servisnih radionica na površini od skoro 700 m2 i više od 500 m2 skladišnog prostora. Ostatak otpada na izložbeni prostor, uredske i ostale prostorije. 

Velik interes poljoprivrednih proizvođača za strojevima Claas potvrđen je i prodajnim rezultatima ove godine. Prema njima su traktori Claas, najprodavaniji u Republici Hrvatskoj.

Spoj ugodnog i korisnog     

Direktor tvrtke Dario Novak istaknuo je da će tvrtka Eko Terra ovu manifestaciju održavati svake godine; i to krajem svibnja ili početkom lipnja.

Ovakav oblik predstavljanja noviteta i druženja s poljoprivrednim proizvođačima koristan je i za nas. Tako nalazimo nove, potencijalne kupce. Također i za poljoprivredne proizvođače koji mogu saznati novosti, razmijeniti iskustva i ugodno se družiti, kazao je Novak.

On je komentirajući trenutnu situaciju sa zastojima u proizvodnji i distribuciji poljoprivrednih strojeva u svijetu zbog problema s nedostatkom komponenti, naglasio da njihovi kupci neće morati dugo čekati na isporuku novih traktora. Eko Terra ih je naručila u većim količinama prošle jeseni. Tako će svi kupci imati svoje traktore za manje od 6 mjeseci.

A zbog sve veće reputacije i „dobrog glasa koji se daleko čuje“ koji među hrvatskim poljoprivrednicima uživa tvrtka Eko Terra, na Dane otvorenih vrata „potegnuli“ su dva ratara iz Rugvice, Marko Cesar (41) i Ivan Đurkan (27). Kako su nam ispričali, nadaju se da će uspjeti dobiti sredstva iz Programa ruralnog razvoja na natječaju na koji su se prijavili. Sa sredstvima planiraju kupiti žitni kombajn. Zanimljivost je da su se u nabavu kombajna su odlučili zajedno investirati i dijeliti ovaj stroj; iako su susjedi i s dva odvojena OPG-a. Sve kako bi se više iskoristio i brže amortizirao. To je svakako pohvalan primjer suradnje između poljoprivrednika. Naveli su i da je razlog zašto su odabrali Claas kvalitetan servis i brzina podrške kupcima koju osigurava tvrtka Eko Terra.

Razgovarali smo i s voditeljem prodaje tvrtke Eko Terra, Mihaelom Horvatom koji nam je predstavio izložene strojeve i novitete.    

Na Danima otvorenih vrata izložen je kompletan asortiman traktora od 90 -300 KS. To su serije Arion 400 i 600, Axion 800. Također uoči žetve tu su i kombajni, žitni Lexion serije 5000 i 6000, te serije Tucano, te silokombajn Jaguar.

Još jedan segment u profesionalnoj žetvenoj liniji

U dolasku nam je i nova serija kombajna Claas Trion koji su već provjereni u žetvi. Radi se o novoj dimenziji pouzdanosti, uz brzo i jednostavno prebacivanje s usjeva na usjev. Njegov je vršidbeni sustav konstruiran za veliki protok mase. Sustavi samoučenja za pomoć vozačima pomažu da vršidba bude učinkovita uz što više udobnosti. Već imamo naručeno 5-6 komada za hrvatske proizvođače, istaknuo je Mihael Horvat. Dodao je da će kupci moći novim kombajnima obaviti ovogodišnju žetvu soje i berbu kukuruza.

Zahvaljujući suradnji tvornice i nas prodavatelja, te činjenici da smo kod prodaje i postprodaje uvijek pošteni i korektni prema kupcima i poštujemo njihov rad, to se vraća kroz rezultate prodaje. Tako su ove godine Claas traktori najprodavaniji u RH. To je znak da smo na dobrom putu i nastojat ćemo i u budućnosti zadržati povjerenje kupaca što većom kvalitetom usluge, zaključio je Horvat.

Prethodni članakPredstavljeni noviteti Laffortovog vinarskog asortimana
Sljedeći članak„Dani dobroga vjetra“ pravi su vjetar u leđa obnovljivim izvorima energije
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.