U Gospodarskom listu broj 20, od 1. studenog 2022. g., na stranici 69, objavljen je članak „Mlaćenica ili stepka – zaboravljeni napitak naših starih“ čiji je autor doc. dr. sc. Katarina Lisak Jakopović s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu.
Ovim putem se ispričavamo doc. dr. sc. Katarini Lisak Jakopović što je u tiskanom izdanju kraj njezinog imena uvršten članak „Kako napraviti mlaćenicu kod kuće?“ te što se nehotično spomenuti pasus može povezati s njezinim imenom. Napominjemo kako se desila omaška prilikom tiska lista te izvor članka nije naveden.
Izvor članka je https://krenizdravo.dnevnik.hr/prehrana/mlacenica-ili-stepka-kako-ju-napraviti-i-zasto-se-koristi
Ispričavamo se doc. dr. sc. Katarini Lisak Jakopović na nenamjerno učinjenom propustu. Ovdje navodimo kako spomenuti napitak koji se izrađuje kod kuće nije mlaćenica, već samo izgledom podsjeća na mlaćenicu. Obzirom da su greške uvijek moguće, a trudimo se da što manje griješimo, pozivamo sve one koji primjete bilo kakve kardinalne pogreške u Gospodarskom listu da nam se uvijek mogu javiti i upozoriti na grešku i/ili propust. Zahvaljujemo!