Hrvatsko apiterapijsko društvo organizira prvi specijalizirani tečaj Apiturizam u Hrvatskoj za pčelare, pružatelje usluga u agroturizmu i turističke vodiče.

Apiturizam je inovativna grana agroturizma koja postaje sve traženija kako među pružateljima usluga tako i među posjetiteljima u cijelom svijetu, a osobito u Europi, kojeg zanimaju sadržaji vezani uz bioraznolikost, život pčela, autohtone proizvode, način života na nekom ruralnom području, zdravstveni turizam, gastronomija oplemenjena medom, wellness uz upotrebu pčelinjih proizvoda….

S obzirom na početak turističke sezone koja je pred nama kao i na činjenicu da postoji sve veći broj upita vezan za edukaciju iz ove tematike iz cijele regije Hrvatsko apiterapijsko društvo ovog proljeća organizira specijalizirani tečaj Apiturizam na kojem se mogu educirati ne samo pčelari i apiterapeuti koji se žele na svojim imanjima baviti i apiturizmom, nego i pružatelji usluga u agroturizmu i turistički vodič koje zanimaju dodatni sadržaji/doživljaji koje mogu ponuditi svojim posjetiteljima.

Apiturizam podrazumijeva čitav niz sadržaja i aktivnosti vezanih uz pčele, pčelinjake i pčelinje proizvode te njihovu primijenu u liječenju, kozmetici i prehrani. Apiturizmom se mogu baviti i osobe koje nisu pčelari tako da uz ostale poljoprivredne ili turističke djelatnosti svakako mogu uvrstiti i ovaj oblik inovativne ponude za posjetitelje bilo svojeg poljoprivrednog imanja/turističke djelatnosti bilo povezujući se s nekim od pčelara u svojoj lokalnoj zajednici.

Tečaj apiturizma

Trajanje edukacije: od 3. 4. do 18. 4. 2023. (ukupno 25 školskih sati, u terminima od 18 do 21 sat)

Održavanje: online

Moduli tečaja:

1. REGISTRACIJA I ORGANIZACIJA GOSPODARSTVA UZ OSNOVE FINANCIJSKE PISMENOSTI/ UPRAVLJANJE GOSPODARSTVOM

2. UREĐENJE APITURISTIČKOG GOSPODARSTVA

3. POSLOVNA KOMUNIKACIJA

4. ORGANIZACIJA SADRŽAJA NA APITURISTIČKOM GOSPODARSTVU ( RADIONICE, DEGUSTACIJE, EDUKACIJE, PROMOCIJE)

5. SUVENIRI KAO DIO APITURISTIČKE PRIČE

6. PROMOVIRANJE SADRŽAJA, PROIZVODA I USLUGA GOSPODARSTVA

7. POVIJEST PČELA I PČELARSTVA

8. APIGASTRONOMIJA

9. APITURIZAM U HRVATSKOJ

Raspored predavanja:

1. tjedan: ponedjeljak srijeda i petak od 18 do 21 sat

2. tjedan: utorak i četvrtak od 18 do 21 sat

3. tjedan: obrana seminarskih radova ponedjeljak od 18 do 21 sat

Upite o edukaciji slati na: gordana.hegic@api-had.hr

Prethodni članakHotel Rivalmare u Novigradu izvrstan domaćin Wine EnoGastro VIP Eventa
Sljedeći članakNove mjere za smanjivanje rezidua pesticida u hrani
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.