Pozivamo Vas na 1. EKO VIN-MAS-FOOD sajam proizvođača vina, maslinovog ulja i hrane koji će se održati u Narodnom sveučilištu Dubrava na lokaciji Kulturni centar, Dubrava 51a, 10. prosinca 2022. od 10 do 18 sati.

Tko sudjeluje?

Sajam je predviđen isključivo za proizvođače s HACCP certifikatom i Eko markicom. U sklopu sajma održat će se nekoliko stručnih predavanja (mala dvorana) gdje će proizvođači iznijeti svoja iskustva u proizvodnji i plasmanu svojih proizvoda ( satnica predavanja bit će naknadno objavljena). Svim predavanjima moći će prisustvovati svi posjetitelji bez prethodne najave!

U sklopu sajma predviđena je izložba slika na „vinskom platnu“ (od tropa grožđa) udruge HUKA iz Zagreba.

Zašto sajam?

Ekološka proizvodnja u Europi i svijetu prisutna je već dugi niz godina, dok se u Hrvatskoj značajnije budi tek u posljednjih nekoliko godina uz još uvijek dosta skepse i probleme proizvođača. U Hrvatskoj postoji više od 100 sajmova vezanih uz vino i hranu, ali mislimo da će jedan ovakav sajam ostvariti svoju svrhu i neće ostati na broju 1.

Ovaj sajam radimo na neekonomskoj bazi (sudjelovanje je besplatno za sve izlagače), ali vjerujemo da to neće umanjiti uspješnost i kvalitetu sajma, a naročito sa stručne strane.

Kontakt:

Organizacijski odbor sajma:

  • Zoran Lutz
  • Verica Kovač
  • Željko Šturlić

Medijski pokrovitelji:

Gospodarski list

Vinum.in – časopis o vinu

Indugraf d.o.o.

PRIJAVNICA  ZA SAJAM

PRIJAVNICA ZA SAJAM
1.Proizvođač:     
2.Grad/ općina:     
3.Kontakt: (telefon, email adresa)   
4.Proizvodi:                                             

Molimo Vas da nam najkasnije do 30. studenoga 2022. potvrdite Vaš dolazak.

Prethodni članakBrži od svjetlosti
Sljedeći članakAntonija Mrzlić Budak – najuzornija hrvatska seoska žena u 2022.
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.