Za naše male genijalce

Hrvatska elektroprivreda u sklopu pete godine provedbe akcije „Za naše male genijalce“ daruje 100 novih računala za 29 osnovnih škola diljem Hrvatske. Centralna svečanost ovogodišnjeg donacijskog ciklusa održana je u Županji, gdje je HEP darovao šest novih računala Osnovnoj školi Ivana Kozarca.

Učenicima i nastavnicima škole računala je uručio predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić, uz pomoć proslavljenog rukometaša i aktualnog direktora hrvatskih muških rukometnih reprezentacija Igora Vorija te vaterpolista Josipa Vrlića i Luke Bukića.

„Opremanje škola informatičkom opremom vidimo kao ulaganje u znanje, ulaganje u budućnost i ponosni smo što ovom, već tradicionalnom akcijom, doprinosimo hrvatskom obrazovnom sustavu i našim najmlađima. Samo ove godine 100 računala donosimo u 29 hrvatskih škola širom Hrvatske, od Čakovca do Omiša, od Krka do Županje“, izjavio je Frane Barbarić.

 class=
Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić

Zajedno s ovogodišnjim donacijskim ciklusom, HEP je do sada u sklopu akcije „Za naše male genijalce“ osigurao čak 350 računala za učenike u 103 osnovne škole diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost darovane informatičke opreme iznosi gotovo 1,25 milijuna kuna.

HEP je ove godine zabilježio iznimno velik odziv škola, učenika i njihovih nastavnika, koji su na kreativan i originalan način snimili video radove, objasnili zašto su im potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojega dolaze. Izabrane su škole s najboljim kreativnim uratkom, a da pri tome imaju velik broj učenika po računalu odnosno neadekvatnu i dotrajalu računalnu opremu.

Sve prijavljene video uratke za šestu rundu akcije „Za naše male genijalce“ možete pogledati na stranicama HEP-a, na sljedećem linku http://genijalci.hep.hr/ .

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je OŠ-Ivana-Kozarca-u-Županji-1024x678.jpg
Osnovna škola Ivana Kozarca u Županji
Prethodni članakVrijeme je za sadnju i presađivanje otpornih biljaka
Sljedeći članakMinistarstvo poljoprivrede na sajmu CROAGRO organizira “Tečaj prerade i dorade voća”
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.