U organizaciji Udruge orača Zagrebačke županije, u subotu 17. listopada 2020. godine, na parcelama Duhovno-obrazovnog centra Marijin dvor Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog, Lužnički odvojak 3, Lužnica, pokraj Zaprešića, održati će se 18. županijsko natjecanje u oranju Zagrebačke županije 2020. Pokrovitelj natjecanja koji je financijski potpomogao ovu manifestaciju jest Zagrebačka županija – Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo. Suorganizatori natjecanja su Grad Zaprešić i Mjesni odbor Šibice.

Natjecanje će se održati prema slijedećem programu:

08.30  – 09.00         Dolazak i prijava natjecatelja

08.45  – 09.45         Probno oranje

09.45  – 10.00         Izvlačenje startnih brojeva

10.00  – 10.20         Svečano otvorenje natjecanja

10.30  – 11.00         Početak oranja – otvaranje prve brazde i ocjenjivanje

11.00  – 13.30         Oranje – natjecanje

13.30  – 14.30         Obrada rezultata – Ručak

14.30 –  15.00         Proglašenje rezultata i dodjela nagrada

Po dva prvoplasirana natjecatelja u kategorijama plugova ravnjaka i premetnjaka stječu pravo sudjelovanja na 19. državnom natjecanju orača Republike Hrvatske 2020. godine.

Prijave natjecatelja, uz naznaku tipa traktora i pluga kao i kategorije za koju se natjecatelj prijavljuje – ravnjak ili premetnjak, mogu se dostaviti na Dario.Padro@gmail.com  ili mob 091 4882734.

Pozivamo Vas da svojom prisutnošću uveličate ovu manifestaciju!

Medijski pokrovitelj natjecanja je Gospodarski list.

Sponzori: Bc Institut d.d., KWS Sjeme d.o.o., Mauthner d.o.o., Interexport d.o.o., Gospodarski list.

Projekt je novčanom potporom pripomogla Zagrebačka županija.

 class=
Prethodni članakPčelari u potpunosti iskoristili ovogodišnju omotnicu
Sljedeći članakGnojidba vinove loze u jesen
Dario Padro, mag. ing. poljoprivredne tehnike
Zaposlen u Savjetodavnoj službi na radnom mjestu rukovoditelja Podružnice Grada Zagreba. Stručne radove i članke objavljuje u časopisima agrarnog predznaka. Surađuje s mnogim udrugama iz područja poljoprivrede, osobito s udrugama za organizaciju i održavanje natjecanja u oranju. Aktivno surađuje s Gospodarskim listom. Rođen je 30. prosinca 1968. U Livnu, BiH, gdje je završio osnovnu i srednju poljoprivrednu školu, smjer poljoprivredni tehničar. Na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1996. godine na smjeru Mehanizacija poljoprivrede. Zaposlen u Savjetodavnoj službi od 2006. godine kao stručni savjetnik i viši stručni savjetnik za mehanizaciju poljoprivrede. Od 2012. godine radi na mjestu rukovoditelja Podružnice Grada Zagreba. Dobre komunikacijske vještine stečene tijekom rada na mjestu predavača na mnogobrojnim stručnim predavanjima prenosi kroz stručne radove i članke koje objavljuje u časopisima agrarnog predznaka. Autor je je priručnika za stručno osposobljavanje za radna mjesta s posebnim uvjetima rada „Poljoprivredni traktor i priključci“, 2014. Ovlašteni je predavač za provedbu izobrazbe u određenim modulima, kategorijama, potkategorijama i područjima osnovne i dopunske izobrazbe za održivu uporabu pesticida, te za izobrazbu korisnika M10 Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene i M11 Ekološki uzgoj. Aktivno sudjeluje u organizaciji i održavanju Znanstveno-stručnih savjetovanja hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem, kao izlagač i tehnički urednik Zbornika radova. Surađuje s mnogim udrugama iz područja poljoprivredne proizvodnje na području Grada Zagreba, osobito Udrugom uzgajatelja jagoda Grada Zagreba i Udrugom povrćara Grada Zagreba. Predsjednik je povjerenstva za utvrđivanja uvjeta i nadzor poljoprivrednih gospodarstava za prodaju proizvoda i prerađevina na certificiranim seljačkim tržnicama u Gradu Zagrebu. Od osnivanja Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača (HUONO)2004. godine obnašao funkciju tajnika udruge. Aktivno sudjelovao u organizaciji Svjetskog natjecanja u oranju 2012. u RH, te mnogobrojnih državnih i županijskih natjecanja orača Republike Hrvatske u svojstvu voditelja natjecanja i trenera natjecatelja orača. Predsjednik je Udruge orača Grada Zagreba i Udruge orača Zagrebačke županije. Aktivno govori engleski, a služi se talijanskim, francuskim i njemačkim jezikom.