S obzirom na veliki interes poljoprivrednika koji žele obnoviti svoj poljoprivredni potencijal koji je uništen u potresima, Ministarstvo poljoprivrede još jednom želi istaknuti da će 1. srpnja 2021. Godine biti objavljen novi Natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“.

Natječaj će biti otvoren od 1. srpnja do 1. rujna 2021. godine. Putem natječaja će se moći obnoviti uništeni poljoprivredni potencijal. To se odnosi na poljoprivredno zemljište, višegodišnji nasadi/bilje, plastenici, staklenici, oprema, poljoprivredna mehanizacija i priključci, poljoprivredne gospodarske zgrade, domaće životinje.     

Postupak procjene šteta od strane gradskih i općinskih povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda je u tijeku. Svi poljoprivrednici koji žele obnoviti uništeni poljoprivredni potencijal će imati dovoljno vremena za prikupljanje potrebne dokumentacije.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje