Poštovane poljoprivrednice!

Pozivamo Vas da ispunite Google obrazac kako bi se prijavile i sudjelovale u projektu GRASS Ceiling – LIVING LABS (Živi laboratorij)

https://bit.ly/3kJwzpv

Hrvatska poljoprivredna komora i Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, kao partneri iz Hrvatske, zajednički sudjeluju u novom europskom projektu koji ima za cilj osnažiti žene na selu i povećati broj socio-ekoloških inovacija koje vode žene u poljoprivredi, ruralnom gospodarstvu i ruralnim zajednicama. Projekt je financiran u sklopu programa Obzor Europa, „GRASS CEILING”, a usmjeren je na poticanje inovacija koje vode žene u ruralnim područjima i poljoprivredi.

Projekt GRASS Ceiling – Gender Equality in Rural and Agricultural Innovation SystemS, koji vodi South East Technological University iz Irske (SETU-Ireland), a koji financira Europska unija u okviru programa Horizon Europe, okuplja 25 partnera iz cijele Europe i u sklopu njega razvit će se forum na kojem žene mogu pokretati socioekološku tranziciju, odnosno razvijati inovacije kao odgovor na socioekološke izazove i jačati otpornost ruralnih područja. Projekt je započeo u siječnju 2023. i trajat će do prosinca 2025.

Žive laboratorije činit će žene inovatorice iz ruralnih područja ili poljoprivrednih organizacija (OPG-ova, obrta, udruga, zadruga, LAG-ova i dr.), pridružit će im se i neki od lokalnih dionika iz javnog i civilnog sektora. U svakoj zemlji, pa tako i Hrvatskoj, formirat će se jedan laboratorij s ukupno osam žena iz ruralnog područja, koje će zajedno sudjelovati u radionicama.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje