Poštovane poljoprivrednice!

Pozivamo Vas da ispunite Google obrazac kako bi se prijavile i sudjelovale u projektu GRASS Ceiling – LIVING LABS (Živi laboratorij)

https://bit.ly/3kJwzpv

Hrvatska poljoprivredna komora i Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, kao partneri iz Hrvatske, zajednički sudjeluju u novom europskom projektu koji ima za cilj osnažiti žene na selu i povećati broj socio-ekoloških inovacija koje vode žene u poljoprivredi, ruralnom gospodarstvu i ruralnim zajednicama. Projekt je financiran u sklopu programa Obzor Europa, „GRASS CEILING”, a usmjeren je na poticanje inovacija koje vode žene u ruralnim područjima i poljoprivredi.

Projekt GRASS Ceiling – Gender Equality in Rural and Agricultural Innovation SystemS, koji vodi South East Technological University iz Irske (SETU-Ireland), a koji financira Europska unija u okviru programa Horizon Europe, okuplja 25 partnera iz cijele Europe i u sklopu njega razvit će se forum na kojem žene mogu pokretati socioekološku tranziciju, odnosno razvijati inovacije kao odgovor na socioekološke izazove i jačati otpornost ruralnih područja. Projekt je započeo u siječnju 2023. i trajat će do prosinca 2025.

Žive laboratorije činit će žene inovatorice iz ruralnih područja ili poljoprivrednih organizacija (OPG-ova, obrta, udruga, zadruga, LAG-ova i dr.), pridružit će im se i neki od lokalnih dionika iz javnog i civilnog sektora. U svakoj zemlji, pa tako i Hrvatskoj, formirat će se jedan laboratorij s ukupno osam žena iz ruralnog područja, koje će zajedno sudjelovati u radionicama.