Studenti diplomskih studija i doktorandi mogu se do 31. ožujka 2023. godine prijaviti na stažiranje u inozemstvu u trajanju od 3 do 6 mjeseci zahvaljujući inicijativi EIT Food

Organizatori ističu kako zainteresirani trebaju tečno poznavati engleski jezik, imati područje interesa u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, proaktivan stav i strast prema studentskim aktivnostima, analitičke vještine, otvorenost, usmjerenost ka rezultatima i spremnost na timski rad, te biti dostupni najmanje tri mjeseca u razdoblju od lipnja do prosinca 2023. godine.

Mladim su stručnjacima koji žele unaprijediti inovacije, znanja, vještine i rješenja u prehrambenom sustavu na raspolaganju dva komplementarna programa: RIS Fellowships i RIS Talents

Program RIS Fellowships omogućuje studentima diplomskih studija, diplomiranim studentima i poduzetnicima stažiranje u renomiranim europskim tvrtkama u kojima će imati priliku stečeno znanje primijeniti u stvarnim situacijama i razviti vještine rješavanja konkretnih problema. Svi će sudionici ovog programa biti uključeni u aktivnosti učenja kroz rad, kako na internim projektima tako i na svakodnevnim zadacima u tvrtki u kojoj stažiraju.

Program RIS Talents, namijenjen doktorandima i mladim poslijedoktorandima, omogućuje učenje na aktivnostima istraživanja i razvoja, te potiče na sudjelovanje u industrijskoj suradnji ili poduzetništvu. Sudionici programa će imati priliku razviti vještine kritičkog mišljenja sudjelovanjem u inovacijskim projektima, projektima istraživanja i razvoja koje provode organizacije u kojima stažiraju ili projektima financiranih u sklopu programa Obzor Europa. 

Zainteresirani trebaju ispuniti prijavni obrazac za RIS Fellowship ili RIS Talents i učitati videozapis u kojem će se predstaviti u jednoj minuti, potom sudjelovati u online radionici i online intervjuu te nakon odabira uživati u stažiranju! 

Više informacija na službenoj stranici programa