Od 24. do 26. ožujka posjetite 24. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, koji ove godine izlaže na rekordnom izložbenom prostoru gdje će posjetitelji imati priliku vidjeti brojnu mehanizaciju iz poljoprivrednog, građevinskog i šumarskog programa. Uz najmodernije strojeve i alate, izloženo će biti sve potrebno od repromaterijala za proljetnu sjetvu.

Svoje proizvode predstavit će nešto više od 400 izlagača, a osim sajma poljoprivredne mehanizacije održat će se i dva prateća sajma, HOROP i GRO-KO. Iako je na Proljetnom sajmu najveća zastupljenost poljoprivredne mehanizacije, sajam hortikulture HOROP nudi cvijeće, sadnice, presadnice te ostalu opremu za obradu zemlje, povrtnjaka i ostalog dok sajam GRO-KO, odnosno sajam građevinske i komunalne opreme nudi veliku i malu mehanizaciju za potrebe građevinskih tvrtki i obrtnika.

Tu je i bogata ugostiteljska ponuda kao i zabavni parkovi za djecu te izložba malih životinja tako da će se za svakoga naći ponešto.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakOtvorene prijave za ocjenu i ispit radne sposobnosti pastuha
Sljedeći članakZašto je bitna kemijska analiza mlijeka?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.