19. travnja u hotelu Jezero na Plitvičkim jezerima održan je prvi put takvog koncepta vrlo lijepi edukativni događaj Wine ViP Event. Dojmovi su izrazito pozitivni a najviše veseli vrlo veliki interes za edukativna predavanja.

Organizatori tog ekskluzivnog događaja su Turistička zajednica Plitvičkih jezera i Turistička zajednica područja Plitvičke doline zajedno sa domaćinom Nacionalnim parkom Plitvička jezera uz suorganizaciju Dantesa i njegova tima Ricerca Mercato.

Ideja organiziranja događaja sa puno ugodnog druženja i degustiranja vrhunskih proizvoda od vina, rakije, likera, suhomesnatih proizvoda, sira i raznih drugih delicija je potpuno uspjela. Odaziv je bio vrlo lijep a posebno na edukacijama.

Prva edukativna radionica bila je Lička gastro čarolija a koju je vodila Chefica Doris Vlah. Radilo se o edukativnoj gastronomskoj radionici i prezentaciji moderne ličke kuhinje za kuhare i Chefove. A nakon toga slijedile su dvije radionice o važnosti podizanja izvrsnosti usluge, mentorice i stručnjakinje za gostoljubivost Sanje Krmpotić pod nazivom Gostoljubivost – ključ budućnosti ugostiteljstva i turizma, te savjetnice i edukatorice, Svjetlane Ranek Franjul – Moć  emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

Edukativni dio završen je sa prezentacijom rezultata projekta Tajni gost.

A nakon toga slijedilo je druženje sa partnerima izlagačima uz degustaciju raznih pića i delicija.

Posebno je bilo ukusno kod tvrtke OŠO gdje smo kušali fantastične panatone i razne kekse, Pepas savijače sa famoznim savijačama kao i Plitvičke štrudle, ali isto tako ukusno je bilo kod Srednje škole Plitvička jezera koji su nas opet oduševili svojom pripremom raznih slanih i slatkih jela i specijaliteta. A i studenti gastronomije Veleučilišta PAR prezentirali su svoje gastro delicije.

Tu su bili i PIK Vrbovec sa suhomesnatim proizvodima i sa vrlo lijepo pripremljenim ramsteakom, a Dukat sa svojom paletom vrlo kvalitetnih sireva. A sve smo proizvode začinili sa Premium začinima. A svoju ponudu suhomesnatih proizvoda prezentirala je slovenska tvrka MIJ Janežić.

Ali tu su bili i vrlo kvalitetne vinarije i destilerije – OPG Dean Prodan, Vina Prelac, Vinarija Florijanović i Đurinski, Vina Matiška, Vina Antunović, Vina Matić, Iuris, SUZA rakije i likeri, Destilerija Pavelić, a imali smo i lokalne proizvođače i OPG-e sa fantastičnim proizvodima – Sirana Runolist i OPG Turkalj sa sirevima, OPG Furlan sa medom, Slovin Slunj sa paštom, Zigante tartufi, …    

Ugostitelji su imali priliku komunicirati sa predstavnicima tvrtke Alexander Commerce koja je lider u prodaji sitnog ugostiteljskog inventara. Kao i na svim dosadašnjim Wine ViP Eventima ulaz i sve je bilo BESPLATNO – degustacije vina, rakija, likera, sira i raznih delicija, a besplatna su bila i edukativna predavanja za sve goste iz turizma i iz povezanih grana djelatnosti uz turizam a koji žele unaprijediti svoje poslovanje. To su svim sudionicima omogućili organizatori, suorganizatori i domaćini ovog lijepog i vrlo korisnog događaja, a to su TZ Plitvička jezera, TZ Plitvičke doline, NP Plitvička jezera i Ricerca Mercato.

Prethodni članakKrčki pršut Žužić šampion 10. Dana hrvatskog pršuta
Sljedeći članakOtvoren 5. Hrvatski ruralni parlament
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.