Europska komisija izradila je moderni portal o zemljopisnim oznakama GIview. Portal daje pregled svih zemljopisnih oznaka zaštićenih u EU. To uključuje oznake u postupku zaštite te zemljopisne oznake zemalja koje nisu članice EU. Informacije o određenom proizvodu prikazane su u obliku GI kartice. Ona sadrži podatke o kontaktima skupina proizvođača zemljopisnih oznaka i kontrolnih tijela. Također, sadrži i podatke područja proizvodnje koji je prikazan na karti, fotografije proizvoda, opisa proizvoda, zemljopisnog područja te izjave o održivosti, a na portalu možete pronaći detalje o brojnim hrvatskim zaštićenim nazivima proizvoda, uključujući vina te jaka alkoholna pića.

Republika Hrvatska ima bogatu tradiciju proizvodnje i pripreme različitih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji se odlikuju posebnom kvalitetom i tradicionalnim načinom proizvodnje. Naime, Hrvatska danas broji čak 31 proizvod čiji je naziv registriran u Europskoj uniji kao zaštićena oznaka izvornosti / zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla. Tako se nalazimo među prvih deset država EU po broju registriranih oznaka.

Uz to, portal GIview obuhvaća i hrvatskih 18 zaštićenih oznaka izvornosti vina na razini EU. Obuhvaća i 6 oznaka zemljopisnog podrijetla jakih alkoholnih pića te jednu oznaku zemljopisnog podrijetla aromatiziranih proizvoda od vina. Također i proizvode koji su u procesu zaštite.

Isto tako, značajan je broj proizvoda za koje je postupak zaštite naziva u tijeku. To ukazuje kako su proizvođači, posebice oni mali, postali svjesni značaja dodane vrijednosti koju njihovi proizvodi imaju. Točnije, svjesni su važnosti standardiziranja kvalitete i prenošenja poruke potrošaču o kupnji tradicionalnog proizvoda provjerene kvalitete. 

O hrvatskim poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima čiji su nazivi zaštićeni možete se informirati na poveznici te prelistati Letak i Katalog  koji se odnose na njihove detaljnije specifikacije i karakteristike.